2017 01 16

Du kauniečiai keičia Šilainių veidą – įrengę čiuožyklą suvienijo kaimynus

Sakoma, kad kiekvienas savo kiemo šeimininkas. Tai galioja ne tik privačių namų savininkams, bet ir daugiabučiams. Stipri bendruomenė – graži ir tvarkinga aplinka. Tai, savo pavyzdžiu, įrodė du kauniečiai. Daugiabučio kieme įrengę čiuožyklą.
Ledo aikštelė Šilainiuose
Ledo aikštelė Šilainiuose / Andriaus Velykio nuotr.

Šilainiuose, viename tankiausiai apgyvendintų Kauno rajonų, Kuršių gatvėje, įrengta čiuožykla. Ledo aikštė įrengta krepšinio aikštelės vietoje.

„Šią žiemą norėjosi daugiau pramogų. Kieme turime didelę, apšviestą aikštelę, norėjosi ją kažkaip išnaudoti. Sutapo, kad feisbuke bičiulis, Grigorijus Černikovas, pasiskelbė jog gali padėti išlieti ledą kieme“, – 15min pasakojo „Kuršių 6 namo bendrijos“ pirmininkas Andrius Velykis.

Vienijami vieno tikslo vyrai susitarė: vienas parūpino vietą, kitas atskleidė technines ledo liejimo detales.

Po naujųjų metų spustelėjęs šaltukas suteikė galimybę pradėti ledo liejimo procedūrą. Svarstydas kur gauti vandens, A.Velykis kreipėsi pagalbos į įmonę „Kauno vandenys“. Į pagalbos šauksmą atsiliepė įmonės vadovas patikėjęs gera iniciatyva. Atvykę „Kauno vandenų“ darbuotojai leido prisijungti vandens žarną ir pradėti liejimo darbus.

Ledas buvo liejamas keliais sluoksniais per dieną. A.Velykis pasakojo, kad tai truko ne vieną dieną, o darbai užsitęsdavo ir iki išnaktų.

„Vieną dieną, per didžiuosius šalčius, žarna užšalo dar nepradėjus liejimo darbų. Su laiku išmokome greičiau suktis ir viskas sekėsi geriau. Vėliau paaiškėjo, kad vien išlieti ledą neužtenka, dar reikia valyti sniegą, kad danga taptų lygi. Gerai, kad pamatę rezultatą prie darbų prisidėjo ir kiti kaimynai“, – patirtimi dalijosi namo pirmininkas.

Pasak jo, dabar ant ledo visada pilna žmonių. Organizuojamos ledo ritulio rungtynės. Į kiemą užsuka aplinkinių namų gyventojai.

Geras pavyzdys užkrečia

Pasakodamas apie sutvarkytą kiemą vyras prisiminė, kaip dar 2012 metais kreipėsi į Seniūniją ir Kauno miesto savivaldybę dėl vaikų žaidimo aikštelės atnaujinimo. Atsakymas buvo neigiamas – lėšų trūkumas.

Toks atsakymas iniciatyvių kauniečių netenkino. Kieme augo daug vaikų, tad tėveliai su mažais vaikais susibūrė ir ėmėsi kiemo gaivinimo ir tvarkymo.

„Nusipirkome dažų ir nudažėme seną inventorių, pagaminome smėlio dėžę, įkasėme padangas, iš gretimo namo kiemo ištraukėme apaugusią krūmais nenaudojamą čiuožyklą ir pastatėme šiame kieme. Savivaldybę užvertėme prašymais dėl šviestuvų atstatymo. Ir vėl sulakėme neigiamo atsakymo, tačiau prieš pat Seimo rinkimus šviestuvus atnaujino. Kai Šilainių seniūnijos darbuotojai pamatė, kad ne vien prašome, bet ir patys tvarkomės, prisidėjo ir jie – įrengė šiukšlių dėžes, atnaujino suoliukus, įrengė treniruoklius”, – sakė A.Velykis.

2016 metais Kauno miesto savivaldybė vaikų žaidimų aikštelių įrenginiams atnaujinti ir naujiems įrengti iš savivaldybės biudžeto skyrė 77 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius