-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 04

Japonijos ambasadorė: „Kaunas – pats žinomiausias Lietuvos miestas Japonijoje“

Kauno miesto savivaldybėje šią savaitę lankėsi Japonijos ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi.
Japonijos ambasadorė
Japonijos ambasadorė / Kauno miesto savivaldybė

Japonijos ambasadorė priminė, jog kovo pradžioje kartu su LR užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi Tokijuje atidarė Lietuvos prekybos rūmus Japonijoje ir lietuviškos produkcijos parodą Lietuvos ambasadoje.

„Šiuo metu prekybos rūmai vienija 18 smulkaus ir vidutinio verslo įmonių, tačiau pastebime suintensyvėjusią ekonominių ryšių plėtrą tarp valstybių. Kalbant apie Kauną, tai yra žinomiausias Lietuvos miestas Japonijoje, kuriame dirbo mūsų šalyje ypatingai gerbiamas vicekonsulas Chiune Sugihara. Taip pat žinome, jog jūsų mieste vyksta daugybė kultūrinių renginių", - pabrėžė K. Shiraishi.

„Chiune Sugihara ne mažiau gerbiamas ir Lietuvoje, jo vardo muziejus yra vienas lankomiausių kultūros objektų mieste. Kaunas tikrai gali didžiuotis kultūros renginių įvairove, jau dabar prasideda kasmetinis E. Griego ir M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, mėnesio pabaigoje laukiame 24-ojo tarptautinio festivalio „Kaunas Jazz" starto, o didžiausias dėmesys šįmet bus skirtas jubiliejinei 90-ajai Dainų šventei", - sakė vicemeras V. Vasilenko.
 

Vizito metu ambasadorė užsiminė, jog japonų verslininkai aktyviai domisi verslo ir investavimo galimybėmis Lietuvoje

Vizito metu ambasadorė užsiminė, jog japonų verslininkai aktyviai domisi verslo ir investavimo galimybėmis Lietuvoje. K. Shiraishi Kaunui taip pat pasiūlė užmegzti partnerystės ryšius su Izumiotsu miestu.

„Gegužės mėnesį Kaune lankysis Izumiotsu miesto Pramonės ir prekybos rūmų verslo delegacija. Jau dabar verslininkai iš Lietuvos importuoja liną bei lino produktus. Šis vizitas būtų puiki galimybė užmegzti glaudesnius ryšius tarp miestų. Be to Izumiotsu mieste stipri tekstilės pramonė, žinome, jog Kaune ši pramonės šaka taip pat gerai išvystyta", - sakė Japonijos ambasadorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius