Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Kalniečių parko Kaune laukia atgimimas: pasikeis neatpažįstamai

Vieno didžiausių ir lankomiausių Kauno parkų laukia pokyčiai. Kalniečių parke netrukus prasidės rekonstrukcijos darbai, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Kalniečių parkas
Kalniečių parkas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

21,1 ha esančioje teritorijoje iš pagrindų bus atnaujintas apšvietimas, sutvarkyti želdiniai ir gėlynai, rekonstruoti ir tiesiami nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, atsiras daugiau aktyvaus laisvalaikio ir poilsio zonų. Planuojama, jog rekonstrukcijos darbai prasidės rudens pradžioje.

21,1 ha esančioje teritorijoje iš pagrindų bus atnaujintas apšvietimas, sutvarkyti želdiniai ir gėlynai, rekonstruoti ir tiesiami nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, atsiras daugiau aktyvaus laisvalaikio ir poilsio zonų.

„Siekiame, kad Kaunas būtų patogus gyventi miestas. Daugiabučių namų gyventojams svarbu, jog šalia jų būtų tvarkingos, šiuolaikiškos poilsio zonos. Vaikai, jaunos šeimos, senjorai ar pagaliau gyvūnų mylėtojai atras šį parką iš naujo.

Graži, sutvarkyta aplinka neabejotinai prisidės prie to, kad žmogus jausis laimingesnis. Juk kai kurios žaliosios zonos nelabai ir pasikeitusios nuo tarybinių laikų. Džiaugiuosi, kad realūs darbai ir pokyčiai pirmiausia prasidės Kalniečių parke jau šiais metais“, – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Nauji pėsčiųjų ir dviračių takai

Po didžiųjų permainų parke atsiras daugiau naujų takų, skirtų tiek pėstiesiems, tiek ir dviratininkams. Vienas jų apjuos visą tvenkinį. Dar viena naujovė – bus įrengta šunų vedžiojimo aikštelė.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Draugystės parkas
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Draugystės parkas

Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, parke tai pat bus atnaujintas apšvietimas, sutvarkytas drenažas, išvalytas tvenkinys, atsiras daug naujų želdinių ir gėlynų, sumontuoti biotualetai.

Daug laisvalaikio zonų

Po rekonstrukcijos parke bus galima rasti daug įvairių aktyvaus laisvalaikio ir poilsio zonų. Pagrindinis veiksmas vyks aplink parke esantį tvenkinį.

„Pats tvenkinys bus ne tik sutvarkytas, bet jame atsiras ir akį traukiantis elementas. Planuojama sumontuoti fontaną, kuris gerokai pagyvins aplinką“, – akcentavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Džiugios naujienos vaikams

Šiek tiek toliau nuo tvenkinio bus įrengtos atskirtos vaikų žaidimo aikštelės, pritaikytos pagal vaikų amžiaus grupę. R.Savickienė tikino, kad po rekonstrukcijos tėvai galės rinktis aikšteles, skirtas 2–5 arba 5–12 metų vaikams.

„Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai galės išbandyti naujas krepšinio, gimnastikos, paplūdimio tinklinio, stalo teniso bei ekstremalaus dviračių sporto aikšteles“, – teigė R.Savickienė.

Pasak Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos, dar viena naujovė, kuri laukia kauniečių – poilsio zona, kurioje žmonės galės atsinešti savo grilines ir išsikepti maisto.

Bendra parko rekonstrukcijos sąmata siekia 1,1 mln. eurų.

Po Kalniečių parko rekonstrukcijos permainos lauks Draugystės parko, kuris bus skirtas sportui.

Į atnaujintą parką žmonės galės atsinešti savo grilines ir išsikepti maisto.

Specialistai rengia parko atnaujinimo techninį projektą, į kurį bus įtraukti geriausi sporto bendruomenės ir kauniečių pasiūlymai. Draugystės parke taip pat planuojama įrengti pėsčiųjų ir bėgimo takus, vaikų žaidimo aikšteles. Žiemą parko erdves būtų galima pritaikyti čiuožyklai ir kitoms žiemiškoms pramogoms.

„Šiuo metu rengiami penkių miesto skverų sutvarkymo projektai: bus pasirūpina jų želdiniais, gėlynais, suoliukais, įrengtos poilsio zonos. Per metus planuojame sutvarkyti po du tris mieste esančius parkus“, – akcentavo S.Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius