Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 06

Kario skulptūros atstatymui jau paaukota daugiau nei 23 tūkst. litų

Siekis iki kitų metų Vasario 16-osios į Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kariliono bokštą sugrąžinti Kario skulptūrą atrodo vis realesnis. Istorinės skulptūros atstatymo darbams jau paaukota 23 tūkst. litų. Tuo tarpu skulptoriaus dirbtuvėse jau liejamas molinis skulptūros modelis.
Siekis iki kitų metų Vasario 16-osios į Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kariliono bokštą sugrąžinti Kario skulptūrą atrodo vis realesnis
Siekis iki kitų metų Vasario 16-osios į Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kariliono bokštą sugrąžinti Kario skulptūrą atrodo vis realesnis

„Labai svarbu atiduoti pagarbą visiems valstybingumo ir nepriklausomybės kovose dalyvavusiems kariams. Skulptoriaus dirbtuvėse darbai jau vyksta, ir nuo idėjos pereinama prie jos įgyvendinimo. Tikiu, jog ateinančių metų Vasario 16-ąją kariliono bokštą papuoš Kario skulptūra. Žinoma, jos atstatymo darbams dar trūksta lėšų, todėl tikimės, jog aukotojai ir toliau rems šią kilnią idėją“, - teigė vienas iš šios iniciatyvos sumanytojų, Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Šiuo metu liejamas molinis skulptūros modelis, vėliau liejinys bus pagamintas iš tvirtesnės medžiagos - gipso ar betono. Paskui seks paskutinis etapas – iš vario lakštų bus nukaldinta kario skulptūra. Lygiagrečiai darbai vyksta ir kariliono bokšte, kur jau paruoštas nišos sutvarkymo projektas, kurioje ir stovės Karys. Visus darbus ketinama užbaigti iki metų pabaigos“, - teigė Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Vytauto Didžiojo Karo muziejaus kariliono bokštas 1937 m. buvo sujungtas su pagrindiniu muziejaus pastatu. Pastačius bokštą, į jame paruoštą nišą 1938 m. buvo pastatyta jauno skulptoriaus Juozo Mikėno sukurta Kario („Riterio") skulptūra.

Skulptūros liejimui buvo nuspręsta panaudoti nepriklausomybės kovų laukuose surinktas žalvarines šovinių gilzes. Jų neužteko, todėl iš intendantūros sandėlių buvo skirta dar 1700 kg žalvario gilzių. 1942 m. vokiečių okupantai skulptūrą nuvertė ir sunaikino.

Prisijungti prie šios gražios iniciatyvos ir paaukoti lėšų Kario skulptūros atstatymo darbams gali visi norintys. Sąskaitos nr. - LT59 4010 0425 0038 8593, AB DNB Bankas. Gavėjas: Kauno miesto savivaldybės administracija. Mokėjimo paskirtyje įrašykite „Kario skulptūrai".

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius