Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 07

Kaune patvirtinta šilumos kaina, penktadaliu mažesnė nei pernai

Spalį patvirtinta nauja centralizuotai Kaune tiekiamos šilumos kaina. Ji siekia 20,47 ct/kWh (be PVM), o tai yra penktadaliu mažiau nei praėjusių metų spalį.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Praėjusią vasarą kauniečiams tiekiamo vandens pašildymui pirmą kartą užteko Kaune veikiančių biokuro jėgainių tiekiamos šilumos energijos. Tuo tarpu atvėsus orams, šilumos energijos poreikis išaugo ir nebeužtenka tik biokuru pagaminamos šilumos.

„Išaugus šilumos poreikiui yra jungiami dujiniai šaltiniai. O tai automatiškai padidina centralizuotai tiekiamos šilumos kainą“, - aiškino bendrovės „Kauno energija“ atstovai.

Nepaisant nedidelio šilumos energijos pabrangimo, šildymas spalio mėnesį Kaune kainuoja 20 proc. arba penktadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu laiku. Šį kainų kritimą lėmė padidėjęs biokuro jėgainių skaičius. Šių metų žiemą mieste veikiančios biokuro katilinės pagamins maždaug 35 proc. reikalingos šilumos energijos.

Tuo tarpu kitą šildymo sezoną, kai pradės veikti miestui priklausančios rekonstruotos Inkaro, Petrašiūnų ir Šilko katilinės, kartu su esamomis ir planuojamomis pastatyti privačiomis elektrinėmis iš biokuro bus gaunama apie 70 proc. miestui reikalingos šilumos. Specialistai neabejoja, kad tai įtakos reikšmingą šildymo kainų sumažėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius