Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 27

Kaune veiks Teisės klinika, konsultuosianti smulkius verslininkus ir nevyriausybininkus

Kauno savivaldybė su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) steigs Teisės kliniką, kurioje bus konsultuojami smulkūs bei vidutiniai verslininkai ir nepelno siekiančios organizacijos. Tai siūlančiam sprendimui pritarta antradienio posėdyje.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Teisė Kaunas

„Savivaldybė sutaria bendradarbiauti su Vytauto Didžiojo universitetu ir jo teisininkų pagalba organizuoti konsultavimą smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms“, – antradienį pristatydama klausimą dėl bendradarbiavimo sutarties kalbėjo savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė-Kudarauskė.

Iš pradžių planuota, kad konsultacijos būtų teikiamos tik smulkiam ir vidutiniam verslui, tačiau sulaukta pasiūlymo įtraukti ir nevyriausybines bei kitas nepelno organizacijas. Tai, pasak pranešėjos, preliminariai sutarta su universitetu.

VDU Teisės fakulteto prodekanė profesorė Edita Gruodytė BNS yra sakiusi, kad veiklą Teisės klinika turėtų pradėti sausio viduryje. Klinikoje dirbs studentai, kuriuos prižiūrės praktikuojantys advokatai.

Pradžioje konsultacijos vyks kartą per savaitę, į jas verslininkai turės registruotis iš anksto.

Jiems bus teikiami patarimai, kur kreiptis dėl tam tikrų problemų, kaip elgtis ir spręsti kilusias problemas.

Planuojant šios klinikos veiklą, buvo tariamasi su teisininkais bei pačiais verslininkais. Svarstyta teikti pirminės teisinės pagalbos gyventojams paslaugą, tačiau kadangi Kaune tokias paslaugas gyventojai gali gauti iš advokatų, pasirinkta verslo konsultacijų kryptis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius