Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 22

Kauno Koncertų centras bus pavadintas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio vardu

Nuspręsta, kaip vadinsis naujasis Kauno Koncertų centras. Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto prieigose iškils Mikalojaus Konstantino Čiurlionio koncertų centras, pranešė miesto savivaldybė.
Naujasis Kauno Koncertų centras bus pavadintas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio vardu
Naujasis Kauno Koncertų centras bus pavadintas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio vardu / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Dar šiemet turėtų paaiškėti, kaip atrodys naujasis objektas – Kaunas skelbs tarptautinį architektūrinių idėjų konkursą.

Beveik 10 tūkst. kauniečių per praėjusias tris savaites pareiškė savo nuomonę, kaip turėtų būti pakrikštyta būsima nauja erdvė profesionaliajai muzikai. Daugiau kaip ketvirtadalis balsavusiųjų pasisakė už M.K.Čiurlionio vardą. Vienas žymiausių visų laikų Lietuvos kompozitorių ir dailininkų, chorvedys bei kultūros veikėjas sulaukė per pustrečio tūkstančio balsų.

„Jei vardas, tai tik M.K.Čiurlionis. Su didele pagarba visoms kitoms istorinėms muzikos asmenybėms, ši lietuviškosios kultūros ikona verta būti įamžinta aukščiausiu lygiu“, – savo pasirinkimą balsavimui skirtoje svetainėje koncertucentras.kaunas.lt panašiais argumentais grindė ne vienas savo balsą pareiškęs kaunietis.

Kauniečių ambicijos vaizdingą Nemuno krantinę H. ir O Minkovskių gatvėje paversti visuomenės traukos objektu įgauna pagreitį. Miestas pasirengęs kviesti garsiausius pasaulio architektus siūlyti savo idėjas naujajam objektui, kuris atsigręš į Kauno senamiestį kitoje Nemuno pusėje. Tai būsianti aukščiausių šiuolaikinių standartų akustinė erdvė.

Nemažai kauniečių vietoje dvylikos balsavimo sąraše išvardintų variantų teikė savo pasiūlymus. Dvi pačios populiariausios siūlytos pavardės – pasaulinio garso smuiko virtuozas Jascha Heifetzas ir maestro Vytautas Kernagis – buvo papildomai įtrauktos į bendrą balsavimą. Greta jų pridėti ir dažniausiai minėti bendriniai žodžiai: Lietuva bei Harmonija. Vis dėlto nė vienas iš jų nesulaukė tokio populiarumo kaip M. K. Čiurlionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius