Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 26

Kauno mariose išsiblaškę laivavedžiai dokumentus palieka ant kranto

Šeštadienį Kauno marioje saugios laivybos inspektoriai surengė reidą, kurio metu tikrino mariose plaukiojančių laivų ir jų savininkų dokumentus.

Į vidurdienį prasidėjusį patikrinimą išsiruošė du saugios laivybos inspektoriai bei Petrašiūnų nuovados pareigūnas. Saugios laivybos administracijos akcija pavadinimu „Vanduo 2015“ užsitęsė iki vėlumos. Jos metu patikrintos 45 vidaus vandens transporto priemonės.

Į pagalbą pasitelkę itin galingą katerį „Marex“, inspektoriai bangas skrodė greičiau už visus likusius Kauno mariose plaukiojančius laivus. Per 300 arklio jėgų turintis kateris varomas dyzelinio „Volvo“ variklio bangas skrodė 70 kilometrų per valandą greičiu. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Tikrintojų kateris
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Tikrintojų kateris

Reido metu tikrinti jachtų, katerių, vandens motociklų ir net guminių valčių savininkai.

„Pagrindinis tikslas, užtikrinti saugią laivybą. Daug laivavedžių atvažiuoja iš užsienio valstybių. Aiškina, kad kitose valstybėse nereikia dokumentų, o pas mus reikia, bet paskui susitaiko su ta mintimi, kad taip reikia. Baudos nėra didelės, susimoka ir nesiginčija“, – sakė pramoginės laivybos vyresnysis inspektorius Gintautas Čepinskas.    

Ilgametę patirtį turintis inspektorius prisiminė, kad anksčiau būdavo atvejų kuomet vandens motociklų savininkai mėgindavo sprukti, tačiau to padaryti nepavykdavo ir tekdavo susimokėti tūkstantines baudas. Dabar, pasak G.Čepinsko, tokių atvejų nepasitaiko, pamatę inspektorių katerį stoja geranoriškai.

Savaitgalį vykusio reido metu inspektoriai surašė aštuonis protokolus. Trijų vandens transporto priemonių savininkai neturėjo laivavedžio kvalifikacijos liudijimo ir net penkti laiką vandenyje leido neatlikę techninės apžiūros.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Reido akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Reido akimirkos

„Šiandieninis patikrinimas išsiskyrė tuo, kad ypatingai daug žmonių neturėjo dokumentų su savimi. Paprastai dokumentus, kaip priklauso, visada turi su savimi. Tokių buvo net 7, tačiau dalis jų dokumentus buvo palikę ant kranto ir operatyviai juos pristatė“, – paprašyta pakomentuoti patikrinimo rezultatus sakė inspektorė Loreta Marija Jakutienė.

Likusiems užmiršėliams inspektoriai suteikė šansą pasitaisyti. Tokiems buvo paimti laivo dokumentai, kurie bus gražinti tuomet, kai į laivybos inspekciją bus pristatyti nepatikrinti dokumentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius