Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 25

Kauno miesto gatvėse – pats darbymetis

Rekonstruojamos gatvės, tvarkomos įvažos, įrengiami nauji šaligatviai – tai tik dalis Kauno miesto gatvėse ir viešosiose erdvėse šiuo metu vykdomų darbų. Juos praėjusį trečiadienį apžiūrėjo Kauno miesto vadovai.
Remontuojamos Kauno gatvės
Remontuojamos Kauno gatvės

Kaune vykdomų darbų apžiūra trečiadienį prasidėjo vienoje Jonavos gatvės atkarpoje, kur šią savaitę tvarkomos išdaužos ir duobės. Darbai taip pat vyksta ir Sopranų gatvėje, greta Vinco Kudirkos progimnazijos, kur platinama važiuojamoji dalis, klojama nauja asfaltbetonio danga ir tvarkomi šaligatviai. Vienoje M. Daukšos gatvės pusėje išklojus trinkeles, artimiausiu metu tą patį ketinama padaryti ir kitoje. Kelininkai dirba ir šalia Gimnazijos gatvės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, kur asfaltuojama įvaža ir tvarkomos duobės.

Studentų skveras gražėja

Prie šiemet renovuotos V. Kudirkos gimnazijos jau kuris laikas plušantys kelininkai ne tik atnaujins greta esančios Sopranų gatvės dangą, bet ir ją praplatins, siekiant, jog tiek greta stovinčių daugiabučių gyventojai, tiek į mokyklą gimnazistus atvežantys tėvai turėtų pakankamai vietos automobilių manevrams.

Miesto vadovai taip pat apžiūrėjo tarp Vytauto Didžiojo ir Kauno technologijos universitetų centrinių rūmų įrenginėjamą Studentų skverą. Šioje vietoje iki rugsėjo pirmosios ketinama atnaujinti 11 čia stovinčių suoliukų bei įrengti dar 23 naujus.

„Studentų skveras iš tiesų gražėja, išpjovus medžius atsivėrė naujos erdvės. Ištrupėjusios grindinio plytelės pakeistos naujomis, studentai iš savo pusės pasodino tūkstančius gėlių. Manau, kad ir toliau bendradarbiausime su universitetais ir puoselėsime studentijos pamėgtą vietą“, - pabrėžė A. Kupčinskas.

Ruošis Žemaičių kalno rekonstrukcijai

Kitąmet planuojame parengti Žemaičių gatvės techninį projektą. Reikės kompleksiškai sutvarkyti ne tik važiuojamąją gatvės dalį, bet ir šaligatvius, o tuo pačiu - ir slenkantį šlaitą

„Kitąmet planuojame parengti Žemaičių gatvės techninį projektą. Reikės kompleksiškai sutvarkyti ne tik važiuojamąją gatvės dalį, bet ir šaligatvius, o tuo pačiu - ir slenkantį šlaitą, kuris kelia grėsmę netoli esantiems pastatams bei eismo dalyviams. Matome, jog Žemaičių gatvėje reikalinga tokia pati rekonstrukcija, kokia buvo atlikta ant parodos kalno ar šiuo metu vykdoma Savanorių prospekto įkalnėje“, - užsiminė Kauno vadovas.

2015 m. planuojama pradėti Raudondvario plento rekonstrukciją. Šiuo metu konkursą laimėjusi bendrovė „Plentprojektas" rengia rekonstrukcijos techninį projektą. Iki šių metų pabaigos parengus šį dokumentą bus teikiama paraiška dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Preliminariai skaičiuojama, kad 7,5 km ilgio Raudondvario plento rekonstrukcija gali kainuoti apie 80 mln. Lt.

Darbai – visame mieste

Šią savaitę avarines duobes ir išdaužas tvarkantys kelininkai taip pat darbuojasi Šiaurės pr., Kovo 11-osios g., V. Krėvės pr., Šv. Gertrūdos g., S. Dariaus ir S. Girėno, Vytėnų g. ir Birštono g. Kelininkai tęsia Pravieniškių g. ir Antanavos g. kapitalinio remonto darbus.

Taip pat tęsiamos Savanorių pr. įkalnės ir K. Petrausko g. atkarpos rekonstrukcijos. Šįmet kelininkai jau užbaigė Draugystės g. ir Panerių g. atkarpų kapitalinio remonto darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius