Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 01

Kodėl degalinės nori išvengti mokesčių?

Kauno miesto savivaldybė, kaip ir kitos šalies savivaldybės, rinkliavą už išorinę reklamą renka vadovaudamasi LR Reklamos įstatymo nuostatomis. Išimčių taikymas tam tikroms verslo rūšims prieštarautų LR Konkurencijos įstatymo nuostatoms.
Degalinė
Degalinė / Sxc.hu nuotr.

„Reklamos įstatymas galioja visoje Lietuvoje ir jis nenumato išimčių vienai ar kitai verslo rūšiai – ar tai būtų gėlių parduotuvė, ar degalinė, ar užkandinė. Jeigu mes darytume išimtis vienai ar kitai verslo rūšiai, mes pažeistume Konkurencijos įstatymą“, - teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Tas pats LR Reklamos įstatymas numato, kad įmonės teikiama informacija taip pat yra reklama, kuri turi būti apmokestinama. Įstatyme numatyta, kad reklama yra „bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis skleidžiama informacija, susijusi su asmens ūkine komercine, finansine ar profesine veikla, skatinanti įsigyti prekių ar naudotis paslaugomis, įskaitant nekilnojamojo turto įsigijimą, turtinių teisių ir įsipareigojimų perėmimą“.

„Savivaldybės šioje vietoje pačios gali nuspręsti tik tarifo dydžius“, - pabrėžė D. Ratkelis.

Kauno miesto taryba yra patvirtinusi išorinės reklamos tarifus. Už privačioje valdoje esančią išorinę reklamą yra nustatyta 30 Lt/kv. m per metus dydžio rinkliava. Pavyzdžiui, už bet kurios degalinės standartiniame kainų stove, užimančiame 16,5 kv. m ploto, skelbiamą išorinę reklamą renkama rinkliava siekia 495 Lt per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius