Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12

Koncerte vidury Lampėdžio ežero klausytojai sėdės valtyse

Nors ruduo jau skaičiuoja pirmąsias dienas, tačiau šilti orai iš Lietuvos nesitraukia. Tuo pasinaudojęs Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (KTU SHMMF) dėstytojas Vytautas Kederys vėl rengia įspūdingą šou kauniečiams ant Lampėdžio ežero.
Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose
Lampėdžių ežeras / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.
Temos: 1 Lampėdžiai

Rugsėjo 14 d., trečiadienį, 18 val. iniciatyvus kaunietis V.Kederys kviečia miestiečius ir Kauno svečius į kultūrinį renginį ant Lampėdžio ežero.

Renginio metu žiūrovai išgirs Lino Adomaičio ir Vido Bareikio muzikinius pasirodymus, o režisierius Tadas Vidmantas, kalbinamas Manto Bertulio, papasakos savo sėkmės istoriją.

Idėja gimė žiemą

Dar 2016 m. sausio 7 d. žvarbaus vėjo ir stingdančio šalčio neišsigandę kauniečiai su šeimomis ir draugais gausiai rinkosi ant čiuožykla virtusio Lampėdžio ežero. Didelį būrį čiuožinėti mėgstančių kauniečių tada subūręs V.Kederys teigia, jog idėja vasarą viduryje ežero surengti koncertą gimė čiuožinėjant ant ledo.

„Organizuojant čiuožyklas Lampėdžiuose labai svarbu buvo saugumo užtikrinimas. Daugelyje vietų teko matuoti ledo storį ir labai nustebau kai pačiame ežero viduryje pamačiau seklumas. Tuomet ir gimė idėja surengti čia koncertą“, – pilietines iniciatyvas rengiantis KTU dėstytojas.

Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Kederys
Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Kederys

Idėją palaikė Kauno miesto savivaldybė – koncertas įtrauktas į Kauno jaunimo dienų programą. Renginį organizuoti padeda Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“.

Į renginį – valtimis, baidarėmis, irklentėmis

Pasak pagrindinio renginio organizatoriaus V.Kederio, koncertas vyks ant vandens viduryje karjero. Žiūrovai bus laukiami atplaukiantys su valtimis, baidarėmis, irklentėmis ar kitomis vandens transporto priemonėmis. Renginio vieta – neįprasta, tad tenka spręsti daug sudėtingų techninių ir saugumo klausimų, kurie reikalauja itin kruopštaus planavimo ir gero pasiruošimo.

„Renginys – nemokamas. Vandens transporto priemones (baidares, valtis ir kitas) galima bus turėti savo arba išsinuomoti šalia veikiančiuose nuomos punktuose prie pagrindinio Lampėdžio ežero paplūdimio ir kitoje Lampėdžio pusėje prieš renginį“, – pasakoja V.Kederys.

Ežeras yra pakankamai didelis – jo ilgis siekia apie tris kilometrus, plotis apie 300 metrų, tad vietos turėtų pakakti visiems norintiems praleisti vakarą kitaip.

Ant kranto prie kempingo bus įrengtas ekranas, kuriame visi susirinkusieji galės stebėti koncerto transliaciją, o po koncerto bus rodomas filmas, kurį pristatys kino centras „Romuva“.

Lampėdis – Kauno pramogų centras

Renginio organizatoriai žada ne tik puikų žinomų Lietuvos atlikėjų koncertą, tačiau ir spalvingą Lampėdžio ežero apšvietimą. Skambant muzikai ir šviečiant efektingoms šviesoms, Lampėdžiai turi progą tapti vienu patraukliausių miesto pramogų centru.

Netradicinių renginių iniciatorius, garso režisierius ir KTU dėstytojas V. Kederys (dėstantis Muzikos technologijas ir aktyviai dalyvaujantis naujos studijų programos – Šviesos dizainas – kūrime, kartu su Vilniaus dailės akademija) įsitikinęs, kad po kelerių metų Kaune panašių renginių tik daugės ir miestas taps spalvingesniu bei dar patrauklesniu kauniečiams ir miesto svečiams.

„Linkiu, kad ši iniciatyva taptų tradiciniu Kauno miesto renginiu, kuris burtų kauniečius kartu smagiai leisti laiką“, – su šypsena sakė koncerto ant Lampėdžio organizatorius V.Kederys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius