2017 04 12

KTU – per 300 studentų iš Indijos: kaunietė pristato jų portretų parodą

Kaunas tampa vis spalvingesnis – gatvėje vis labiau įprasta matyti tamsesnio gymio žmones, išgirsti, kaip jie šnekučiuojasi lietuvio ausiai egzotiška kalba, senamiestyje galima paragauti indų virtuvės patiekalų. Tačiau retas kuris iš miestiečių atranda laiko pakalbinti iš tolimos šalies atvykusius jaunus žmones, paklausti, ką jie čia veikia, išklausyti jų istorijų, – informuoja KTU.
KTU studentų iš Indijos portretų paroda
KTU studentų iš Indijos portretų paroda / Ingos Kerinaitės nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentės Ingos Kerinaitės sukurta KTU studijuojančių indų portretų serija, kurios pagrindu KTU-FOTO studija surengė parodą, savotiškai užpildo šią spragą.

Ingos Kerinaitės nuotr./KTU studentų iš Indijos portretų paroda
Ingos Kerinaitės nuotr./KTU studentų iš Indijos portretų paroda

„Indų studentų portretų paroda, kurią eksponavome universiteto erdvėse, šneka apie KTU indų bendruomenę vaizdais ir taip supažindina su ja žiūrovą, suteikia galimybę ja pasidomėti“, – teigia parodos autorė I.Kerinaitė.

Studentų iš Indijos portretų paroda tapo pirmąja keliaujančia KTU-FOTO studijos paroda – šiuo metu ji vieši Ugnės Karvelis gimnazijoje, o vėliau ją pamatyti galės įvairių Lietuvos mokyklų moksleiviai.

Šiuo metu KTU studijuoja apie 300 indų studentų.

Pasiūlymą fotografuotis priėmė su džiaugsmu

„Manau, kad parodytas dėmesys šiems žmonėms yra žingsnis gilesnės integracijos į universiteto ir miesto bendruomenę link“, – teigia I.Kerinaitė.

Iš Indijos atvykusių jaunuolių portretų parodą jaunoji fotografė rengė KTU-FOTO studijos 40-mečiui paminėti. Paroda buvo eksponuojama ir viduje, ir lauke – prie Elektros ir elektronikos fakulteto. Nors specialaus atidarymo renginio nebuvo, portretus pamatė ne tik patys modeliai, universiteto žmonės, bet ir miestiečiai, KTU-FOTO studijos darbus sekanti publika.

Pasak I.Kerinaitės, studentai pasiūlymą fotografuotis priėmė su džiaugsmu: „Iš nekantriausiųjų vis sulaukdavau žinučių su klausimais, kada bus paroda“.

Ingos Kerinaitės nuotr./KTU studentų iš Indijos portretų paroda
Ingos Kerinaitės nuotr./KTU studentų iš Indijos portretų paroda

Paklausta, ar studentai pasakojo įdomių dalykų, fotografė teigia išskirtinių istorijų neišgirdusi – daugiausiai su modeliais kalbėjosi apie gyvenimą.

„Kalbėjomės apie labai paprastus dalykus. Apie tai, kad daug kam iš jų patinka žiema ir sniegas, jog žmonės jiems yra draugiški. Apie mokslo kokybę ir kad universitetas turi geras laboratorijas ir sąlygas dirbti jose“, – pasakojo I.Kerinaitė, su kai kuriais iš savo fotografijų herojų ryšius palaikanti iki šiol.

Šiuo metu KTU studijuoja apie 300 indų studentų.

Muzikantų portretai – skambant muzikai

„Dabar galvoju apie projektą su muzikantais, dainuojančiais vaikinais. Fotografijų seriją jau beveik paruošiau, belieka tik paskutinės detalės ir bus galima ruoštis parodai. Į atidarymą norėsiu pakviesti šiuos talentingus žmones ir suteikti galimybę žiūrovams išgirsti jų atliekamą muziką“, – kūrybiniais planais dalijasi I.Kerinaitė.

Šį pavasarį KTU-FOTO studija pristatė ir vieną naują parodą – nuo kovo 29 dienos KTU Kultūros ir renginių centro rūmuose II-ojo aukšto fojė veikia Viktorijos Aužbikavičiūtės fotografijų paroda „Nata“. Nuotraukų serija atspindi harmoniją tarp muzikos ir žmogaus, kurio vidinis „aš“ nori dainuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius