Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 20

Laisvės alėjoje genimos liepos

Šią savaitę pradėtas Laisvės alėjos liepų formuojamasis genėjimas. Medžiai pradėti genėti nuo Soboro pusės. Iš viso formuojamuoju genėjimu – suteikiant lajai formą – bus apgenėta 591 liepa, dar 36 liepos bus genimos Vilniaus g. Paskutinį kartą liepos buvo pagražintos prieš trejus metus – 2011-aisiais metais.
Šią savaitę pradėtas Laisvės alėjos liepų formuojamasis genėjimas
Šią savaitę pradėtas Laisvės alėjos liepų formuojamasis genėjimas

„Medžiams geriausia, kai jie genimi jau sulapoję. To nepatartina daryti sprogstant pumpurams. Taip pat negerai genėti, kai liepos žydi. Šiemet buvo nuspręsta, kad genėjimo darbai būtų atliekami pačioje vasaros pabaigoje", – teigė miesto želdinius prižiūrinčios bendrovės „Irgita" direktorius Robertas Mačiulis.

Pasak jo, Laisvės alėjos liepos genimos, siekiant suteikti lajos formą, tad kol šakos be lapų, to padaryti neįmanoma. Medžiams suteikti trapecijos formą buvo nuspręsta daugiau kaip prieš dešimtmetį. Liepoms genėjimo metu suteikta geometrinė forma vizualiai pagyvina pėsčiųjų gatvę, o apačioje augančios gėlės gauna pakankamai saulės šviesos. Medžių šakų nugenėjimas sveika ir pačiam medžiui: sustiprėja jo šaknys, jis tarsi atgaivinamas.

„Bendrovės darbuotojai medžius geni kiekvieną dieną. Planuojama, kad darbai truks ne ilgiau kaip mėnesį", – teigė R. Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius