-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 18

Nuo metų pradžios Kauno miesto skolų našta sumažėjo daugiau nei 60 mln. Lt

Kauno miesto savivaldybės įsiskolinimai lyginant su šių metų pradžia sparčiai mažėja, o metinis biudžeto pajamų planas paskutinį vasaros mėnesį buvo įvykdytas beveik 100 procentų. Gerėjanti savivaldybės finansinė padėtis leidžia ne tik mažinti kreditorinius įsiskolinimus, bet ir sutaupytas lėšas nukreipti pačioms opiausioms miesto problemoms spręsti.
Lietuvos BVP vienam gyventojui siekia 66 proc. ES vidurkio
Kauno miesto savivaldybės įsiskolinimai lyginant su šių metų pradžia sparčiai mažėja / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Pajamų planas vykdomas, mokesčiai surenkami, dėl to kreditoriniai įsiskolinimai mažėja, o sutaupytos lėšos yra panaudojamos svarbiausiems miesto reikmėms: švietimo įstaigų darbuotojų atlyginimams, S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos techninio projekto rengimui, apšvietimo įrengimui mieto gatvėse, futbolo mokyklos „Tauras“ statybos darbams pabaigti, naujoms video kameroms įrengti“, - teigė Kauno miesto tarybos narė, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė.

Tokiai teigiamai savivaldybės finansinei padėčiai įtakos turi geras biudžeto pajamų, skirtų savarankiškoms savivaldybės funkcijoms finansuoti, plano vykdymas. Tai pat savivaldybė, vykdydama viešuosius pirkimus, sutaupo apie 10 proc. nuo pirkimų vertės, o socialinių pašalpų mokėjimo funkcijai tapus savivaldybės savarankiška funkcija, šiemet jau sutaupyta 6,6 mln. Lt.

Pirmas pusmetis buvo kaip reta sėkmingas. Nei pernai ar užpernai taip tikrai nebuvo

„Pirmas pusmetis buvo kaip reta sėkmingas. Nei pernai ar užpernai taip tikrai nebuvo. Antrajame pusmetyje į biudžetą dažniausiai surenkama daugiau pajamų nei pirmajame, tad nuotaikos šiuo metu yra optimistinės“, - teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Vasilijus Popovas.

Per šių metų septynis mėnesius miesto biudžeto lėšų mokėtinos sumos sumažėjo 60,3 mln. Lt (nuo  beveik 301 mln. Lt iki 245,6 mln. Lt). Daugiausiai sumažėjo biudžetinių įstaigų kreditinės skolos – beveik 42 mln. Lt (nuo 120 mln. Lt iki 78 mln. Lt), mokėtinos sumos  bankų paskoloms - 18,4 mln. Lt (nuo beveik 186 mln. Lt iki 167 mln. Lt), taip pat biudžetinių įstaigų kreditiniai įsiskolinimai, kurių įvykdymo terminas praleistas daugiau kaip 45 dienos - beveik 22 mln. Lt (nuo 33 mln. Lt iki 11 mln. Lt).

Metinis biudžeto pajamų planas šių metų rugpjūčio 31 d., skaičiuojant pagal 1/12, įvykdytas kiek daugiau nei 97 proc.  Įvertinant tai, kad antrajame pusmetyje į biudžetą gaunama žymiai daugiau pajamų nei pirmajame, tai leidžia tikėtis, jog atsiras galimybių dar labiau pagerinti savivaldybės finansinę padėtį bei sumažinti įsiskolinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius