Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

Prezidentas V.Adamkus linki šventes sutikti gerumui atviromis širdimis

Iki gruodžio 29-osios vakaro Kaune vykstančiai gerumo iniciatyvai neabejingas Prezidentas Valdas Adamkus kviečia prie jos prisijungti kauniečius ir ne tik. Buvęs šalies vadovas sako, kad labdara – kilnus būdas parodyti savo dėmesį esantiems greta ir patiriantiems nepriteklių, o tinkamiausias metas tam – šventinis laikotarpis, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Pagalba tam, kuris nepajėgia savimi pasirūpinti – tauriausia žmogiškumo išraiška. Labdara neapsibrėžia vien kažkokia siaura teritorija ar valstybe. Padėti galime kiekvienas iš mūsų ir tai turi tapti savaime priimtina norma“, – kalbėjo Prezidentas.

Šiemet Kaune geradarių paaukotas lėšas Kalėdinio labdaros vakaro metu numatyta paskirti būtent šeimoms, auginančioms negalios paliestus vaikus.

Jis pasakoja turėjęs nemažai progų iš arti pamatyti ir dalyvauti labdaros projektuose, kuomet gyveno Jungtinėse Valstijose. Lietuvoje šią misiją tęsia savo vardo labdaros ir paramos fondą įkūrusi Prezidento žmona Alma Adamkienė.

Kalbėdamas apie gerumo išraiškas, Prezidentas tikina, kad ne vien pinigai, bet ir daiktai, maisto produktai ar tiesiog žmogiškas rūpestis bei pagalba gali pasitarnauti, kaip reikalinga ir efektyvi labdaros forma. Ieškant galimybių daryti gerus darbus, gyventojai gali kreiptis į veiklias nevyriausybines organizacijas.

„Labdara gali būti renkama įvairiomis progomis – tautinėmis ar religinėmis. Didžiosios metų šventės – Šv. Kalėdos ir Naujieji – kaip tik tas metas, kai mūsų visų gerumas turi būti aukščiau visko. Nesvarbu, ar esi turtingesnis, ar ne, bet pagalba kitam žmogui neturėtų kelti abejonių.

Auka neprivalo būti didelė. Net ir maža gerumo išraiška bet kokia forma jau yra brangi vertybė, bylojanti apie mumyse esančią meilę artimui“, – pridūrė V.Adamkus, raginęs atverti širdis gerumui ir šventes pasitikti su šiluma bei tarpusavio bendrystės jausmu.

Prezidentas sako, kad pagalba ypač reikalinga neįgaliems žmonėms ir be artimųjų globos likusiems vaikams. Šiemet Kaune geradarių paaukotas lėšas Kalėdinio labdaros vakaro metu numatyta paskirti būtent šeimoms, auginančioms negalios paliestus vaikus.

Prie Kauno gerumo iniciatyvos jau prisidėjo kelios dešimtys įmonių ir pavienių žmonių, o jų gretos nuolat plečiasi. Iš viso surinkta beveik 33 tūkst. eurų.

Gruodžio 29-osios vakarą gerumo mėnesį vainikuos tradiciškai kasmet jau 27 metus rengiamas Kalėdinis labdaros vakaras, kuris šįkart vyks Kauno įgulos karininkų ramovėje.

Galintiems paaukoti visa reikiama informacija ir rekvizitai skelbiami internete: labdara.kaunas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius