Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08

Pristatytas Kauno miesto prekės ženklas ir šūkis

Pasak prekės ženklo kūrėjų, Kaunas yra miestas, išsiskiriantis stipriu, savitu charakteriu žvelgiant tiek iš istorinės, tiek iš dabarties perspektyvos.
Kauno prekės ženklo pristatymas
Kauno prekės ženklo pristatymas / Kauno savivaldybės nuotr.

Šį trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje pristatytas naujasis Kauno miesto prekės ženklas ir šūkis „Kaunas dalinasi“. Reklamos agentūros „Not Perfect | Y&R“ sukurtas prekės ženklas bus naudojamas artimiausius penkerius metus.

„Šio ženklo idėja atitinka miesto dvasią, nes Kaunas – tai miestas, kuris noriai dalinasi kultūra, įvairiais renginiais, muzika, sporto, mokslu ir technologijos ir t.t. Tikimės, jog tiek turistai, tiek miestiečiai geranoriškai priims naująjį prekės ženklą“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak prekės ženklo kūrėjų, Kaunas yra miestas, išsiskiriantis stipriu, savitu charakteriu žvelgiant tiek iš istorinės, tiek iš dabarties perspektyvos. 

„Bandant objektyviai vertinti Kauno miesto veidą, susidaro modernus ir dinamiškas vaizdas: išvystyta infrastruktūra, patogus transporto ir logistikos centras, kultūros, mokslo ir sporto židinys šalies viduryje. Miestas turi gilias akademinio išsilavinimo tradicijas, pozityvią ir savitą aplinką, unikalią tarpukario architektūrą, jaukų senamiestį, žalią landšaftą. Visa tai ir yra Kauno identitetas, susipinantis į Kauno miesto prekės ženklą“, – sakė prekės ženklo kūrėjai.

„Nuo pat konkurso pradžios, kuomet mums buvo pateikti įvairūs prekės ženklų variantai, buvome tikri, kad būtent šis ženklas taps nugalėtoju. Pati esu kaunietė ir noriu pasidžiaugti, kad pagaliau turime gyvą, jauną prekės ženklą, kurio dėka galėsime ir toliau sėkmingai vystyti Kauno įvaizdį. Be abejo, smagu, jog ženklas gimė, tačiau reikės dėti daug pastangų, jog jis išliktų ir būtų matomas ir naudojamas“, – teigė konkurso ekspertų komisijos narė, VDU Marketingo katedros docentė dr. Nina Klebanskaja.

„Kurdami ženklą, stengėmės kiek atsiriboti nuo pernelyg ryškios Kauno asociacijos su tarpukariu, todėl nusprendėme apjungti su Kaunu susijusias asociacijas – krepšinį, džiazą, mokslą, sportą. Todėl ženklas yra daugialypis, pritaikomas įvairiems skirtingiems kontekstams“, – teigė prekės ženklą sukūrusios reklamos agentūros „Not Perfect | Y&R“ direktorius Gytis Giniotis.

Prekės ženklo šūkį „Kaunas dalinasi“ galima pritaikyti prie reikiamo konteksto, pažymint Kauno miesto įvairiapusiškumą bei lankstumą. Prekės ženklo sukūrimas kainavo 29 tūkst. Lt. Konkurso laimėtojai taip pat parengė prekės ženklo komunikacijos kampaniją 2014-2018 m. bei miestui padovanojo unikalų „Kaunas dalinasi“ šriftą, pasakojama Kauno savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius