Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11

Savavališkai nugriauta Žemųjų Šančių kareivinių siena turės būti atstatyta

Kauno Žemųjų Šančių kareivinių pastato sieną išgriovusios bendrovės atstovui skirta 860 eurų bauda, o bendrovė įpareigota atstatyti sieną. Tokį sprendimą priėmė Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno skyrius, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą dėl Žemųjų Šančių kareivinių pirmojo pastatų komplekso pastato šiaurės rytinio fasado sienos savavališko išgriovimo.
Kauno tvirtovės VII forto ledainės griuvėsiai
Asociayvinė nuotr. Griuvėsiai / Skaitytojo nuotr.

Nustatyta, kad rangovas vykdydamas pastato valymo ir metalinių vartų demontavimo darbus A.Juozapavičiaus prospekte, neturėdamas paveldosaugininkų pritarimo, išgriovė dalį pastato šiaurės rytinio fasado sienos, pranešė KPD.

Rangovas motyvavo savo veiksmus tuo, kad sienos būklė buvo labai bloga, įrengti sienoje tarybiniai vartai buvo demontuoti ir dalis sienos nugriuvo savaime, kitą dalį sienos nuardė rangovas savo iniciatyva.

Išnagrinėjus bylos aplinkybes rangovo atstovui skirta maksimali įstatyme numatyta 860 eurų bauda ir įteiktas reikalavimas atstatyti sieną į pirminę padėtį. Pasak pranešimo, rangovas pažeidimo neginčijo, baudą sumokės, pažadėjo ateityje nenusižengti bei atstatyti nugriautą sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius