-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 25

Sporto parko idėja Kaune įgauna pagreitį

Draugystės parko vizija – šiuolaikiška sporto ir laisvalaikio oazė – sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo. Per trumpą laiką daugiau kaip šimtas kauniečių pateikė pasiūlymus, kokį parką norėtų matyti netolimoje ateityje, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Draugystės parkas
Draugystės parkas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Baigėsi dvi savaites trukusi apklausa, kurioje kauniečiai buvo kviečiami pasidalinti idėjomis, kokia sporto infrastruktūra turėtų būti įrengta parke, besiribojančiame su Kovo 11-osios gatve, V.Krėvės ir Taikos prospektais. Tapo aišku, kad prieš 43 metus įkurto parko didžiausioje šalyje pagal gyventojų skaičių Dainavos seniūnijoje laukia ženklios permainos.

Ačiū visiems kauniečiams, kurie skyrė laiko pasidalinti savo įžvalgomis. Pasiūlymų sulaukėme įvairiausių, pradedant beisbolo aikštele ir baigiant prašymu įrengti lėkščiasvydžiui skirtą lauką. Idėjas artimiausiu metu pateiksime vertinti specialistams“, – teigė Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas Gediminas Vasiliauskas.

Miestiečiai 15 hektarų plotą užimančiame parke norėtų matyti įrengtus dviračių, riedučių ir bėgimo takus, šunų vedžiojimo aikšteles, lauko šachmatus, krepšinio ir paplūdimio tinklinio bei vaikų žaidimo aikšteles. Taip pat pageidaujama lauko treniruoklių, mini futbolo aikštelių.

„Draugystės parke numatyta sutvarkyti mažosios architektūros akcentus, atgaivinti vandens telkinį bei fontaną, sumontuoti geriamo vandens čiaupą, įrengti apšvietimą. Parką planuojama suskirstyti į atskiras zonas vaikams, senjorams, aktyvaus ir pasyvaus poilsio mėgėjams“, – planuojamas naujoves vardijo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Dalis kauniečių išreiškė susirūpinimą, kad po rekonstrukcijos nebeliks parke stūksančių kalvų, o įrenginiai bus nekokybiški. R.Savickienė nuramino, kad lankytojų pamėgti kalneliai neabejotinai išliks. Esą tai ne tik papildo kraštovaizdį, bet ir slopina aplinkos triukšmą, o sykiu tampa puikia atrakcija žiemą su rogutėmis pramogaujantiems vaikams. Visa naujai atsirasianti sporto įranga bus sertifikuota ir saugi.

Artimiausiu metu kauniečių pateiktos idėjos bus aptartos su projektuotojais ir sporto specialistais. Šiemet ketinama paruošti techninį parko sutvarkymo projektą, o kitų metų pavasarį turėtų paaiškėti darbus atliksiantis rangovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius