Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 27

Teismas patvirtino: Kauno miesto savivaldybė privilegijavo „Kapinių priežiūrą“

Vilniaus apygardos administracinis teismas patvirtino 2016 m. gegužės 2 d. nutarimą, kuriuo Konkurencijos taryba nustatė, kad Kauno miesto savivaldybės priimti sprendimai prieštaravo Konkurencijos įstatymo nuostatoms, – antradienį informavo Konkurencijos taryba.
Darbai kapinėse
Darbai kapinėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tyrimą dėl savivaldybės sprendimų, susijusių su Kauno miesto kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimo organizavimu, Konkurencijos taryba pradėjo 2014 m., gavusi Laidojimo paslaugų asociacijos pareiškimą.

Tyrimo metu Konkurencijos taryba nustatė, kad 2008, 2013 ir 2015 metais be konkurso ar kitos konkurencingos procedūros Kauno miesto savivaldybė sudarė sutartis su savo įmone „Kapinių priežiūra“ ir suteikė išimtines teises teikti paslaugas. Savivaldybė neįvertino, ar rinkoje buvo kitų ūkio subjektų, galinčių teikti šias paslaugas ir taip užkirto kelią potencialiems įmonės konkurentams varžytis dėl paslaugų teikimo.

Šie savivaldybės veiksmai pažeidė Konkurencijos įstatymo 4 straipsnio reikalavimus, draudžiančius viešojo administravimo subjektams priimti sprendimus, kurie teikia privilegijas ar diskriminuoja atskirus ūkio subjektus.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nurodė, kad savivaldybė turėjo užtikrinti paslaugų teikimą, tačiau tai nereiškia, kad visas paslaugas privalo teikti viena be viešojo konkurso procedūrų paskirta savivaldybės kontroliuojama įmonė „Kapinių priežiūra“.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teigimu, akivaizdu, jog savivaldybė ne tik privilegijavo „Kapinių priežiūrą“, bet ir užkirto kelią paslaugas perkantiems vartotojams jas įsigyti iš kitų ūkio subjektų.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius