Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 22

Už gamtos tausojimą KTU įteiktas „Ekonomiškiausios lapės“ apdovanojimas

Kauno technologijos universiteto (KTU) projektui „Žaliasis universitetas“ konkurse „PR Lapės 2015“ skirtas „Ekonomiškiausios lapės“ apdovanojimas už ilgalaikę, gamtai draugišką ir ekonomišką iniciatyvą, kuri buvo integruota į bendrą organizacijos veiklos strategiją, įtraukiant visą universiteto bendruomenę.
KTU įteiktas „Ekonomiškiausios lapės“ apdovanojimas
KTU įteiktas „Ekonomiškiausios lapės“ apdovanojimas / KTU nuotr.

„Žaliojo universiteto“ iniciatyva KTU vykdoma nuo 2012 metų, pradėjus kurti popieriaus rūšiavimo sistemą.

Jau po metų buvo pradėtas įgyvendinti ir kitų antrinių žaliavų surinkimas, inicijuotos įvairios akcijos, strategijos, renginiai, kūrybiniai projektai, skatinantys ekologinę mąstyseną ir gyvenseną.

Darni raida, skatinanti atsakingą, aplinką tausojančią elgseną ir formuojanti ekologinę kultūrą, yra vienas iš KTU veiklos prioritetų.

„Tokia iniciatyva, kaip „Žaliasis universitetas“, ne tik didina visuomenės aplinkosauginį sąmoningumą, bet ir padeda universitetui sutaupyti finansinių išteklių. Džiaugiamės, kad ši iniciatyva ir jos paskatintos veiklos buvo pastebėtos visuomenėje ir sulaukė pripažinimo“, – sakė „Žaliojo universiteto“ koordinatorius Antanas Staškevičius.

„PR Lapės 2015“ konkurso organizatoriai sulaukė 22 projektų paraiškų iš įvairių įmonių ir organizacijų, 2014 metais vykdžiusių projektus, kuriais puoselėta socialinė atsakomybė, tausojant ir rūpinantis gamta.

Ekspertų komisija, kurioje dirbo žurnalistai, ryšių su visuomene ekspertai, ekologijos ir aplinkosaugos specialistai bei verslo analitikai, išrinko 6 laimėtojus, nominuotus sumanią ekologiją atspindinčiose kategorijose: „Aplinkai draugiškiausia lapė“, „Ekonomiškiausia lapė“, „Startuolė lapė“ „Kūrybiškiausia lapė“, „Inovatyviausia lapė“ ir „Išmaniausia lapė“.

„Konkurso tema – sumani ekologija, kurią mes apibrėžėme ne tik kaip ekologiškų, bet ir inovatyvių, atsakingų, o svarbiausia – pritaikomų idėjų sąveiką. Norėjome, kad šis konkursas netaptų tik įmonių ir organizacijų apdovanojimais, bet ir susitikimo vieta, kur būtų galima pasidalinti gerąja patirtimi ir rasti idėjų, kaip pereiti prie žalio, ekologiško ir atsakingo verslo“, – įteikdama apdovanojimus kalbėjo viena iš konkurso organizatorių Kristina Kazlauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius