Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Aktorius Giedrius Savickas: „Kino pavasario“ komedijos – juokingos, nes nesiekia prajuokinti“

Humoras irgi gali būti intelektualus – tai įrodo šių metų „Kino pavasario“ VIASAT komedijų programa. Joje – ir „Daktaro Hauso“ režisieriaus kino juosta, ir „Oskarui“ nominuota argentiniečių juodoji komedija. Su visais dešimt programos filmų bus galima susipažinti nuo kovo 19-osios. Savo favoritais dalijasi ir aktorius Giedrius Savickas.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas / Nelės Chomičiūtės (Okto.lt) nuotr.

Komedijos – vieni lankomiausių festivalio filmų

Kaip ir kasmet, „Kino pavasario“ komedijų programą pristato skaitmeninė televizija VIASAT.

„VIASAT komedijų programa tradiciškai yra viena populiariausių visame „Kino pavasaryje“. Labai džiaugiamės galėdami dovanoti geras emocijas ir prisidėti prie kokybiško kino rodymo Lietuvoje. Prieš porą metų būtent šioje programoje Lietuvos žiūrovai buvo supažindinti su visą pasaulį sudrebinusiu filmu „Neliečiamieji“, kuris tąkart tapo festivalio lankomiausiu. Peržiūrėjęs šiemetines komedijas, manau, kad bent trys iš jų turi potencialo tapti žiūrovų favoritėmis. Neabejoju, kad VIASAT komedijų programa ir šiemet bus viena tų, prie kurių rikiuosis žiūrovų eilės“, – teigia VIASAT viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas. 

Aktorius G. Savickas: komedijos žanras nėra lengvas

Šiuo metu itin žiūrimame kino teatrų filme „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ suvaidinęs Giedrius Savickas susipažino su visa „Kino pavasario“ komedijų programa. Dažnai komiškus vaidmenis kuriančio aktoriaus manymu, komedijos žanras visiems atrodo labai lengvas, bet iš tikrųjų yra vienas sunkesnių. „Labai plona linija tarp komedijos ir to, kai jos žiūrėjimas virsta tragedija“, – užtikrintai sako jis.

Kartu G. Savickas džiaugiasi, kad „Kino pavasario“ komedijos ne iš tų, kuriose žiūrovai skatinami juoktis iš ant banano žievės paslydusio žmogaus. „Aktoriai nesistengia žiūrovo prajuokinti tyčia darydami kokią nors situaciją. Jiems tiesiog yra juokinga tame filme“, – sako aktorius. Organizatoriai kviečia susipažinti su G. Savicko VIASAT komedijų programos laukiamiausiais filmais.

VIDEO: Giedrius Savickas kalba apie „Kino pavasario“ VIASAT komedijas

Johnas Malkovichius ir Pedro Almodovaras

„Dievo užmiršta skylė“ („Cut Bank“) – taip vadinasi „Fargo“, „Reklamos vilkų“, „Daktaro Hauso“ ir kitų serialų režisieriaus Matto Shakmano naujausias filmas. Jis pasakoja apie mašinų mechaniką, kuris netikėtai pamato žmogžudystę ir taip gauna šansą už užfiksuotą nusikaltimą užsidirbti didelę sumą pinigų. Tik viskas ne taip paprasta. Tarp filmo aktorių –  Johnas Malkovichius ir Billy Bobas Thorntonas.

VIDEO: Filmo „Dievo užmiršta skylė“ anonsas

Vienu mėgstamiausių festivalio filmų pretenduoja tapti Argentinoje ir Ispanijoje sukurta juodoji komedija „Šiuolaikiniai žvėrys“ („Wild Tales“). Filme vaizduojamos šešios skirtingos istorijos, balansuojančios tarp humoristinių ir tamsių nuotaikų. Vienas filmo prodiuserių – garsusis Pedro Almodovaras. Ši juosta buvo nominuota „Oskarui“ geriausio užsienio filmo kategorijoje.

VIDEO: Filmo „Šiuolaikiniai žvėrys“ anonsas

Nuo nenuoramų senukų iki itališko „Bręstančio blogio“

VIASAT komedijų programoje išvysime ir du filmus apie senukų nuotykius: islandų „Senukai ir geizeriai“ („Land Ho!“) ir juostą iš Peru „Šaunūs senukai“ („Good Old Boys“). Bus ir vampyrų – jie atkeliavo iš Naujosios Zelandijos, išgalvotoje dokumentikoje „Ką mes veikiame šešėliuose“ („What We Do in the Shadows“).

VIDEO: Filmo „Ką mes veikiame šešėliuose“ anonsas

Laukia netgi miuziklas – Brazilijos kapinių komedija „Nekropolio simfonija“ („Necropolis Symphony“), kurioje dainuos tiek kunigai, tiek duobkasiai. Bus ir prancūziško humoro, ir romantikos – filme „Džema Boveri“ („Gemma Bovery“), kurio pavadinimas su legendiniu romanu „Madam Bovari“ sutampa neatsitiktinai. Atsiras vietos ir intymiems pokštams: seksualinius tabu laužys australų komedija „Mažoji mirtis“ („The Little Death“).

VIDEO: Filmo „Džema Boveri“ anonsas

Balkaniškas humoras žiūrovų laukia kroatų filme „Meilės sala“ („Love Island“), o itališkas – filme „Kai norėsiu – mesiu“ („I Can Quit Whenever I Want“). Į pastarąją komediją dėmesį atkreipti turėtų serialo „Bręstantis blogis“ („Breaking Bad“) gerbėjai: jis pasakoja apie du akademikus, įsitraukusius į narkotikų verslą.

VIDEO: Filmo „Meilės sala“ anonsas

Su visais „Kino pavasario“ programos filmais galite susipažinti čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius