-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 22

Filmas „Aš nesu ponia Bovari“ aktorei Gabijai Jaraminaitei priminė kinų akvarelę ir rytų poeziją

Geriausiu San Sebastiano kino festivalio pripažintame filme „Aš nesu ponia Bovari“ („I Am Not Madam Bovary“) pasakojama satyriška paprastos provincialės Li, sudrebinusios Kinijos teisinės sistemos pamatus, istorija. Li kreipiasi į vietinį teismą norėdama įrodyti, kad jos skyrybos su vyru buvo didžiausia apgaulė. Kai į jos prašymą visi pašaipiai numoja ranka, ji pradeda dešimtmetį trukusį peticijų rašymo ir neteisybės demaskavimo procesą.
Kadras iš filmo „Aš nesu ponia Bovari“
Kadras iš filmo „Aš nesu ponia Bovari“

Tapybiška, nepaprastai vizuali politinėmis satyromis garsėjančio kinų režisieriaus Feng Xiaogang juosta rodoma „Kino pavasario“ programoje „Meistrai“. Jos išskirtinumas – neįprastos formos vaizdas, konstruojamas apskritime. Neseniai lietuviškame filme „Amžinai kartu“ įsimintiną šeimos moters portretą sukūrusi ir už tai šiemet nominuota tapti geriausia metų Lietuvos kino aktore Gabija Jaraminaitė komentuoja filmą „Aš nesu ponia Bovari“.

„Filmas „Aš nesu ponia Bovari“ man primena kinų akvareles ir rytų poeziją. Labai gražiai nufilmuotas, kiekvienas kadras – kaip grafikos darbas ar akvarelė, nulieta neįkyriomis pastelinėmis spalvomis, todėl jis, visų pirma, yra tiesiog gražus.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Gabija Jaraminaitė
Roberto Daskevičiaus nuotr./Gabija Jaraminaitė

Turinys, kaip ir dera rytų prozai ir poezijai, savo esmę atskleidžia tik paskutiniuose filmo sakiniuose, paskutiniuose kadruose. Filmo istorija pasakojama kaip legenda, mitas, kažkada seniai girdėtas įvykis, nors veiksmas vyksta šiuolaikiniame pasaulyje.

Subtili aktorių vaidyba, puiki režisūra užburia ir leidžia mėgautis kiekvienu kadru. Labai subtilus humoras suteikia filmui lengvumo ir šiltumo. Filmo ironija labai išmintinga – žiūrint filmą tuo pat metu ir graudu, ir juokinga.

Filmas tiems, kam patinka mąstyti ir pasibaigus seansui, kas turi kantrybės sėdėti kino salėje daugiau nei 2 valandas ir kam patinka subtilios komedijos.“

VIDEO: Aš nesu ponia Bovari (I Am Not Madame Bovary) I Kino pavasaris 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius