Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 25

„Kino pavasario “ receptai nuo pavasarinio peršalimo

„Kino pavasaris“ ir šiemet tapo šilumos ir geros nuotaikos šaukliu, bet šiemet šypsenų – dar daugiau, nes festivalyje debiutavo smagi filmų programa „Šypsenos“.
Filmas „Svieto pabaiga“
Filmas „Svieto pabaiga“ / Kadras iš filmo

15-ąjį jubiliejų minintis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ naujojoje „Šypsenų“ programoje žiūrovams pristato 10 rimtų ir nerimtų komedijų iš įvairiausių pasaulio kraštų. Gerą nuotaiką skleidžia filmai iš  JAV, Kanados, Izraelio, Danijos, Serbijos, Italijos, Graikijos, egzotiškųjų Čilės, Urugvajaus ir net tolimosios Pietų Korėjos.

Kino seansuose žiūrovams jau dabar žiba ir dantys, ir akys – nuo plačių šypsenų ir juoko ašarų. Juokas gamina vitaminą C, todėl „Šypsenų“ programa geriausia priemonė nuo pavasarinio peršalimo.

Kadras iš filmo/Filmas „Gyvenimas karo metu“
Filmas „Gyvenimas karo metu“

Spalvingų personažų gausu „Adomo obuolius“ iškepusių danų režisierių brolių Jansenų  naujausiame filme „Svieto pabaiga“. Pasiutęs ir absurdiškas veiksmo filmas apie nemirtingumą žadančią gėlelę ir beprotiškus danų nuotykius klaidžiose Indonezijos džiunglėse. Nesusipratimų kupinos juostos pabaiga neprognozuojama!

Izraelio režisierių dueto filmas „Izraelietiškas sumo“ – vienas populiariausių šios programos filmų. Juosta pasakoja apie storulį Herzlą, dėl milžiniško antsvorio netekusį darbo restorane. Galiausiai didžiausią savo bėdą – tą nelemtą antsvorį, jis nusprendžia įdarbinti ir tampa... sumo imtynininku!

Ir juokingų, ir karčių situacijų apstu ir JAV filme „Gyvenimas karo metu“. Netobuli personažai filme ieško laimės ir gyvenimo prasmės. Ieško klaidžiai, beviltiškai ir labai nesėkmingai. Ir visa tai dar atskiesta gera doze meilės bei kriminalų!

Kadras iš filmo/Filmas „Ten ir čia“
Filmas „Ten ir čia“

Serbų kino režisieriaus Darko Lungulovo filmas „Ten ir čia“  (orig. „Tamo i ovde“) – tai pasakojimas apie niujorkiečio ir jauno serbų emigranto sandėrį per fiktyvias vedybas į Ameriką atgabenti sužadėtinę. Filmo siužetas pasisuka netikėta romantiška kryptimi – tai puiki įžanga į muzikinį Balkanų vakarėlį, kuris vyks klube „Woo“ po filmo šį penktadienį, kovo 26 dieną.

Kvatoti ir kikenti priversiantys nuotaikingi „Šypsenų“ programos filmai įtiks visų skoniams – ir tų, kurie išsiilgę lengvos ironijos, ir tų, kuriuos pralinksmina tik įžūlus juodasis humoras. Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šypsenas kels iki balandžio 2 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius