Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 24

„Kino pavasario“ žiūrovai galės pamatyti geriausius filmus iš Azijos

Spalio 3 -12 dienomis Busane (Pietų Korėja) vyko žymiausias ir populiariausias tarptautinis Azijos kino festivalis. Daugiau nei 10 000 kino industrijos svečių ir šimtus tūkstančių žiūrovų sutraukusiame renginyje buvo galima pamatyti filmus iš Indonezijos, Malaizijos, Butano, Indijos, Filipinų, Singapūro, Kazachstano, Japonijos, Taivano, Kinijos, Vietnamo, Mongolijos ir Pietų Korėjos.
Busano kino festivalis
Busano kino festivalis / „Kino pavasario“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Korėja

Beveik 100 pasaulinių premjerų atradusiame festivalyje lankėsi Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programų sudarytojas Edvinas Pukšta. Jo teigimu, Lietuvos žiūrovai galės pamatyti ne vieną filmą, tapusį festivalio atradimu.

„Mums draugiškiausiai pažįstamas režisierius Kim Ki-Dukas nepasididžiavo užsukti į renginius kiekvieną vakarą ir mielai pozuodavo nuotraukoms, o po to nupaveiksluodavo su juo bendravusius žmones savo telefonu,“ – pasakoja E. Pukšta. Režisierius parodė pagal vietinės cenzūros nurodymus permontuotą ir iškarpytą dramą „Moebius“, kuri po premjeros Venecijoje ir Toronte užsitikrino skandalingus atsiliepimus. Jis parašė scenarijus dviem savo mokinių ir pagalbininkų filmams, kuriuos pats prodiusavo ir padėjo sumontuoti. Abiejuose vaidina „Moebius“ aktoriai, o Kim Ki-Dukas nevengė dialoguose įpinti šmaikščių sąsajų su savo filmais.

„Kino pavasario“ nuotr./Busano kino festivalyje apsilankęs Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programų sudarytojas Edvinas Pukšta (dešinėje) su režisieriumi Kim Ki-Duku
„Kino pavasario“ nuotr./Busano kino festivalyje apsilankęs Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programų sudarytojas Edvinas Pukšta (dešinėje) su režisieriumi Kim Ki-Duku

Kim Ki-Dukas savo kūryba ne vienerius metus džiugina „Kino pavasario“ žiūrovus, jo filmai sulaukia didžiausio lankytojų dėmesio ir ne kartą buvo apdovanoti. 2014 metais dramą „Moebius“ planuojama parodyti Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“.

„Busanui labiausiai rūpėjo nežinomi vardai, nematyti veidai, perspektyvūs talentai, debiutuojantys autoriai, naujos kino srovės, tad čia nesijautė Kanų glamūro ar raudono kilimo tuštybės mugės. Ko gero, ryškiausiu ir populiariausiu Busano svečiu reikėtų vadinti režisierių Quentiną Tarantino, kuris užsuko į festivalį neplanuotai ir netikėtai, – įspūdžiais dalijasi E. Pukšta.-

Makao vykusioje ceremonijoje režisierius atsiėmė prizą už gyvenimo ir karjeros nuopelnus, o po to pasinaudojo proga dvi dienas praleisti Busane vien dėl viešo susitikimo su geru bičiuliu korėjiečių režisieriumi Bong Jong-ho. Q. Tarantino pakrikštijo savo kolegą Azijos Spielbergu. Bong Jong-ho režisuotas futuristinis trileris „Sniego traukinys“ taip pat bus parodytas Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovams.

 

Festivalyje plačiai sužibėjo vienas originaliausių ir unikaliausių Azijos režisierių Tsai Ming-Liangas. Venecijos Grand-Prix su šviežiausiu kūriniu „Laukiniai šunys“ laimėjęs režisierius nuoširdžiai atsivėrė jo portretą piešiančiam dokumentiniam filmui „Praeitis, dabartis“.

„Kino pavasaris“ savo repertuare jau turėjo kelis Tsai Ming-Liango filmus („Kaprizingas debesis“, „Nenoriu miegoti viena“), tad jo gerbėjai Lietuvoje sužinos negirdėtų įdomybių apie neeilinę ir išradingą kino asmenybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius