Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 01

„Kino pavasaris“: balandžio 1-osios meniu

Ketvirtadienis – paskutinė oficiali „Kino pavasario“ maratono diena su gausybe populiarių filmų, kuriuos kino centre „Forum Cinemas Vingis“ įmanoma aplankyti už specialią 9 Lt kainą, jei bilietą įsigysite internetu. Dar šiek tiek vietų liko į didelio dėmesio sulaukusius „Liūdesio pieno“, „Iltinio danties“, „Apie Elę“, „Moters be pianino“ ir „Paslapties jų akyse“ seansus.
Filmas „Lenkų-rusų karas“ (Wojna polsko-ruska / Snow White and Russian Red)
Filmas „Lenkų-rusų karas“ (Wojna polsko-ruska / Snow White and Russian Red) / Kadras iš filmo

Savo ruožtu Nikolajaus Nikitino vadovaujama žiuri komisija ketina peržiūrėti 3 konkursinius filmus ir apsispręsti dėl verdikto. Žiūrovai dar gali balsuoti už savo favoritus ir nuspręsti publikos simpatijų prizo likimą, kurį penktadienį per uždarymo ceremoniją paskelbs specialiai į Vilnių atvykęs praeitų metų nugalėtojas Stefanas Komandarevas („Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“).

Ateikite padrąsinti Igno Miškinio, kuris ketvirtadienio vakarą 17 val. kino teatre „Pasaka“ laikys konkursinį egzaminą prieš žiuri komisiją su filmu „Artimos šviesos“.

DIENOS PATIEKALAS

„Rytų pjesės“ („Eastern Plays“)

19 val. „Pasaka“ didžioji salė

Ko gero, rimčiausias pretendentas praturtėti Vilniaus miesto įsteigtu piniginiu prizu ir laimėti konkursinę programą „Nauja Europa – nauji vardai“. Bulgarų režisierius Kamenas Kalevas sąžiningai piešia šiandieninės Sofijos portretą ir supažindina su vietos po saule nerandančiais jaunais žmonėmis. Tai drama apie meilę ir viltį, rasizmą ir humaniškumą, maištą ir toleranciją, tėvų santykius su vaikais ir stiprų brolišką ryšį. Tai filmas vienintelį vaidmenį gyvenime sukūrusiam Christo Christovui, kurio jau nebėra šiame pasaulyje.

DESERTAS

„Lenkų rusų karas“ („Wojna polsko ruska“)

19 val. „Forum Cinemas Vingis“ 4 salė

Radikaliai kitoks filmas iš Lenkijos pagal kontroversinį romaną, kurį parašė 18-metė Dorota Masłowska. Novatoriška forma, intriguojantis anarchistinis stilius, unikali kalba, charizmatiški personažai ir įspūdingi specialieji efektai. Rasistas, homofobas ir antisemitas plikis ieško tikros meilės komunizmu prasmirdusioje visuomenėje ir nori išnaudoti susikaupusią energiją, mušdamas nerimstančius rusus.

Seanse dalyvaus režisierius Xawery Żuławski ir viena iš filmo aktorių.

VERTA PARAGAUTI

„Pripučiama lėlė“ („Air Doll“)

21.45 val. „Forum Cinemas Vingis“ didžioji salė

Filosofinė ir intymi pasaka suaugusiems apie pripučiamą sekso lėlę, kuri pavirsta dailia mergina, trokšta pažinti nuodėmingąjį pasaulį ir atranda tyrą jausmą širdyje. Subtilus ir provokuojantis, jaudinantis ir originalus, ironiškas ir erotiškas filmas apie vienišumą, nekaltybę ir meilę beveidžiame mieste. Japonų kino maestro Hirokazu Kore-eda mėgina ieškoti atsakymų, ką reiškia būti žmogumi.

„Juoda avelė“ („Black Sheep“)

20.15 val. „Forum Cinemas Vingis“ 3 salė

Chosė ir Kumbia Dono Leandro augina avis. Tačiau jaunuoliams jau atsibodo nuolatiniai pažeminimai, mažas atlyginimas ir prastos gyvenimo sąlygos. Jie sugalvoja planą – pavogti vieną avį, parduoti ją JAV ir Meksikos pasienyje, o už gautus pinigus nelegaliai emigruoti. Tačiau jie pamiršo, kad juos nuolat seka godaus šeimininko sūnus Džeronimo. Jis puikiai žino, kad už prarastą avį netenkama darbo. Nors Džeronimo tėvas tikėjosi, kad sūnus dar vaikystėje susidraugaus su Chosė, taip neatsitiko. Jųdviejų santykiai tapo dar labiau komplikuoti tuomet, kai jie įsimylėjo tą pačią merginą.

Susitikimas su bulgarų režisieriumi Stefanu Komandarevu

17 val. „Pasaka“ video salė

Nors Balandžio pirmąją visi skuba pameluoti ir ką nors apgauti, bet tai 100 proc. ne balandžio 1 d. pokštas. 2009 m. nugalėjusios „Kino pavasaryje“ ir šiemet į „Oskaro“ nominacijos finalinį devintuką patekusios dramatiškos komedijos „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“ autorius trečiadienį atvyko į Vilnių. Jis bus pasiruošęs atsakyti į visus žiūrovų klausimus, o penktadienį dalyvaus iškilmingoje uždarymo ceremonijoje.

Taip pat penktadienį, balandžio 2 d., 21.15 val. — k/c „Forum Cinemas Vingis“ didžiojoje salėje bus rodomas papildomas filmo „Baltas Kaspinas“ seansas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius