Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

„Kino pavasaris“: „Meistrų“ programos filmai (video) (I)

14-ojo festivalio „Kino pavasaris“ programoje „Meistrai“ šiais metais bus pristatytos naujausios garsių režisierių kino juostos. Žiūrovai turės galimybę išvysti Kim Ki-duko, Takeshi Kitano, Michaelo Winterbottomo, Jonathano Demme, Paolo Sorrentino ir kitų kino profesionalų filmus. 15min.lt pristato visas šias žiūrovų dėmesio vertas kino juostas.
„Kino pavasario“ programa „Meistrai“
„Kino pavasario“ programa „Meistrai“ / Alvydo Opulskio montažas

Filmas „Gražus žmogus“ (The Beautiful Person /La Belle Personne)

Ekranizuoti Madam Lafayette novelę „Kleveso princesė“ – labai sudėtinga užduotis, tačiau režisierius tam ryžtasi. Jis perkelia veiksmą iš XVII amžiaus į šiuolaikinį modernų pasaulį. Režisierius sukūrė filmą apie meilės trikampį Paryžiaus licėjuje, kur aistros perauga į dainuojamąją poeziją. Italų kalbos mokytojas Nemansas įsimyli seksualią ir jausmingą Džiuni. Tačiau gražuolė jau pažadėjusi savo ranką ir širdį jos siekiančiam klasės draugui Oto. Taip užsimezga labai prancūziškas meilės trikampis, kurio kampus gludina dainininko Nicko Drake'o baladės.

VIDEO: Kino Pavasaris: The Beautiful Person (Gražus žmogus)

Filmas „Trys beždžionės“ (Three Monkeys /Üc maymun)

Dramos siužetą kaitina alegorinis pasakojimas apie tris beždžiones: viena jų užsidengia akis ir nemato blogio, kita užsikemša ausis ir nieko negirdi, o trečia  užsidengia burną, kad nepapasakotų per daug skaudžios tiesos. Pasinaudodamas šia metafora turkų kūrėjas įpainioja vienos šeimos narius į melo, kaltės, aistros, baimės, šantažo ir neištikimybės labirintą. Įtakingo veikėjo vairuotojas prisiims atsakomybę už savo viršininko sukeltą avariją, kad išgelbėtų jo karjerą. Kol dosniu atlygiu susiviliojęs vyras atliks bausmę kalėjime, jo žmona skubės tenkinti sūnaus įgeidžių. Moteriai neužteks pinigų, todėl vėl teks apsilankyti pas tą patį nedorą politiką.

VIDEO: Kino Pavasaris: Three Monkeys (Trys beždžionės)

Filmas „Somerstaunas“ (Somers Town)

Gausia imigrantų bendruomene garsėjančiame Londono Somerstauno rajone režisierius su kosmopolitiška komanda sukūrė komišką dramą, kuri simboliškai prasideda ir baigiasi traukinyje. Argentiniečių kilmės operatorė užfiksavo nuoširdžią dviejų berniokų iš Anglijos ir Lenkijos draugystės istoriją. Atsitiktinai susitikę Tomas ir Marekas linksmai trumpina valiūkiškas dienas. Jų santykiai įsiliepsnoja, kai abu įsimyli užeigoje padavėja dirbančią žavią merginą.

VIDEO: Kino Pavasaris: Somers Town (Somerstaunas)

Filmas „Genuja“ (Genova)

Režisierius M.Winterbottomas įžengia į mistinio trilerio zoną ir kuria psichologinį vaiduoklišką kiną, kuriam tinka Italijos uostamiesčio atmosfera. Juostoje vaizduojama, kaip Amerikoje gyvenančio anglų literatūros profesoriaus šeimą ištinka tragedija – jo žmona žūsta avarijoje. Prislėgtas vyras priima Genujos universiteto kvietimą vasarą padirbėti su italų studentais. Jis į Italiją atkeliauja kartu su dviem savo dukterimis. Vyresnioji duktė Keli pasineria į Genujos miesto siūlomas pramogas, apsimeta, kad nieko bloga neįvyko. O Merė jaučiasi atsakinga už mamos mirtį ir graužiasi dėl įvykusios tragedijos.

VIDEO: Kino Pavasaris: Genova (Genuja)

Filmas „Sapnas: (Dream /Bi Mong)

Lietuvos žiūrovų pamėgtas Kim Ki-dukas šį kartą nagrinėja sapnų prasmę. Pasitaiko, kad miegantis žmogus regi savo gyvenimą ir tik pabudęs suvokia, jog tai buvo tik sapnas. Bet kaip jis gali būti tikras, kad pasąmonės suvokiami realaus gyvenimo įvykiai nėra dar vienas sapnas? Panašiai nutinka filmo herojui Džinui, kuris susapnuoja, kad sukelia avariją ir ramiai nuvažiuoja namo. Kitą rytą jis išsiaiškina, kad iš tiesų policija užfiksavo tokį patį įvykį ir įtariamąja paskelbė merginą, vardu Ran. Kai ši keista situacija pasikartoja, Džinas pradeda tikėti, kad jiedu yra susiję.

VIDEO: Kino Pavasaris: Dream (Sapnas)

Filmas „Reičel išteka“ (Rachel Getting Married)

Romantinių komedijų šleifą nusitraukusi A.Hathaway įkūnija ekscentrišką egoistę, kuri liguistai draugauja su alkoholiu ir narkotikais. Nenuorama Kym sugeba sujaukti sesers Reičel vestuves ir nubraukia dulkes nuo skausmingų šeimos prisiminimų. Pagal nepriekaištingai paruoštą scenarijų į šventę susirinkę svečiai nežinojo, kada operatorius D.Quinnas nukreips į juos kamerą. O režisierius sąmoningai atsisakė repeticijų ir skatino aktorius improvizuoti, kad jie natūraliai išsisuktų iš provokuojamų situacijų, kurias sugalvojo debiutinį scenarijų parašiusi J.Lumet. Autentišką filmo nuotaiką sustiprina įvairių kraštų muzikantai.

VIDEO: Kino Pavasaris: Rachel Getting Married (Reičel išteka)

Bus daugiau...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius