Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 18

„Kino pavasaris“: programos „Atradimai“ filmai (video) (I)

Šiais metais „Kino pavasaris“ tradiciškai žiūrovams pristato per metus pasaulio atrastus kino šedevrus. Į programą „Atradimai“ įtraukta 11 filmų, tarp kurių ir geriausiu Kanų kino festivalio programos „Ypatingas žvilgsnis“ filmu pripažinta Sergejaus Dvortsevojaus komiška drama „Tiulpan“, dainininkės Madonos režisūrinis debiutas filmas „Ištvirkimas ir išmintis“, „Sundance“ kino festivalio laimėtoja „Užšalusi upė“ ir kiti. 15min.lt kviečia su jais visais susipažinti.
„Kino pavasario“ programa „Atradimai“
„Kino pavasario“ programa „Atradimai“ / Alvydo Opulskio nuotr.

Filmas „Rugpjūčio šventė“ (Pranzo di ferragosto /Mid-August Lunch)

Neprofesionalių aktorių suvaidinta, autentiškais pokštais ir žaismingomis anekdotinėmis situacijomis iš tikro gyvenimo praturtinta komedija supažindina su prasiskolinusiu nevykėliu, kuris niekaip nesugeba grąžinti pinigų kreditoriams. Filmo herojus taip pat neatsiskaito su kantriai pinigų laukiančiu advokatu, gydytoju ir buto nuomininku. Norėdamas kompensuoti patirtą žalą, 60-metis vyrukas pasisiūlo prižiūrėti savo pažįstamų mamas. Džiovanis klaidingai įsivaizdavo, kad dvi naktys kartu su močiutėmis pralėks greitai ir smagiai. Problemos prasideda, kai viename mažame bute susirenka penkios išskirtinės asmenybės. Kiekviena iš jų nori būti dėmesio centre.

VIDEO: Kino Pavasaris: Mid August Lunch (Rugpjūčio šventė)

Filmas „Užšalusi upė“ (Frozen River)

Dviem „Oskarams“ už geriausią scenarijų ir aktorės vaidybą nominuotoje kriminalinėje dramoje pasakojama apie nelegalaus žmonių pervežimo per JAV sieną verslą ir moterišką solidarumą. Vienišos ir neturtingos motinos ryžtasi rizikuoti, kad išlaikytų savo vaikus, susimokėtų už komunalines paslaugas. Filmo herojė Rei Edi niekuomet negalvojo sukti iš kelio, tačiau finansinės bėdos smarkiai spaudžia. Moteris susipažįsta su Mohaukų indėnų bendruomenei priklausančia mergina Lila, kuri irgi turi panašių rūpesčių. Ji žino, kad į JAV norintys patekti nelegalai dosniai atlygina už trumpą kelionę bagažinėje. Šioms moterims sunku susikalbėti, tačiau jas vienija bendras tikslas.

VIDEO: Kino Pavasaris: Frozen River (Užšalusi upė)

Filmas „Tiulpan“ (Tulpan)

Egzotiška, autentiškai suvaidinta ir paslaptingai mistiška meilės istorija turėtų lengvai sužavėti visus romantiškojo pasimatymo gerbėjus. Pasibaigus tarnybai Rusijos jūrų kariniame laivyne, jaunasis Asa atvyksta pas savo giminaičius Pietų Kazachstane. Jis žavisi vyresnės sesers vyro darbu ir svajoja apie ramesnį gyvenimą laukinėse stepėse. Ten, kur nėra jokių kelių ir dangoraižių. Tačiau kol kas Asa dar negali ganyti avių – pirmiausiai privalo paklusti papročiams ir sukurti darnią šeimą. Tam reikia moters. Ambicingoji Tiulpan trokšta kuo greičiau palikti pabodusias stepes ir išvykti į didesnį miestą.

VIDEO: Kino Pavasaris: Tulpan (Tiulpan)

Filmas „ Ištvirkimas ir išmintis“ (Filth and Wisdom)

Popscenos karalienė Madonna šiuo filmu debiutuoja kaip režisierė. Jos pagalbininku tampa charizmatiškas ukrainiečių kilmės muzikantas, kurį įkūnija E. Hutzas. Čigonų pankroko grupės „Gogol Bordello“ lyderis vaidina pats save – jo įkūnytas herojus A. K. laido slaviškus juokelius ir ypač energingai groja. Jis žiūrovus supažindina su kitais juostos personažais – Holi ir Džuljeta. Viename Londono bute gyvenantys trys bičiuliai trokšta išpildyti slapčiausius troškimus ir pasirūpinti ne tik savo ateitimi. Bet pirmiausia seksualinių fantazijų apakintas filosofuojantis rokeris, striptizo bare uždarbiaujanti baleto šokėja ir į Afriką planuojanti išvykti vaistininkė privalės išspręsti kasdienes žemiškas problemas.

VIDEO: Kino Pavasaris: Filth and Wisdom (Ištvirkimas ir išmintis)

Filmas „Mačan“ (Machan)

2000 metais 23 vyrai iš Šri Lankos atvyko į Vokietiją ir paslaptingomis aplinkybėmis dingo be žinios. Niekas normaliai negali paaiškinti, kur jie dabar gyvena, ką veikia ir kaip jiems sekasi. Išsilakstę rankinio žaidėjai visai nenori būti surasti – kelionė į Bavariją jiems, bedarbiams, tapo nerealiausios svajonės išsipildymu. Jie taip norėjo ištrūkti iš Kolombo lūšnynų ir išbristi iš amžino skurdo balos, kad ryžosi sukurti nacionalinę rankinio federaciją ir paskelbti išgalvotos rinktinės sudėtį. Filmuodamas Šri Lankos sostinėje Kolombe U. Pasolini dažniausiai girdėjo vienintelį žodį – „Mačan“. Pagal vietinius papročius, Šri Lankos vyrai naudoja tokį kreipinį pradėdami pokalbį. Būtent taip režisierius nusprendė pavadinti ir šią komediją apie draugus, kurie turi veikti kaip darni komanda – tam, kad įgyvendintų savo svajones.

VIDEO: Kino Pavasaris: Machan (Mačan)

Filmas „Atsitiktinumai“ (Involuntary /De Ofrivilliga)

Legendinės grupės „ABBA“ nario ir kompozitoriaus Benny Anderssono muzikos lydimas filmas kalba apie neryžtingumą, žūtbūtinį norą pasirodyti prieš kitus, baimę pripažinti klydus ir lengvabūdišką pasidavimą kitų įtakai. Dvi paauglės svaiginasi tėvų bare ir pozuoja seksualioms nuotraukoms. Būrelis jaunuolių pavojingai eksperimentuoja seksualinių nuotykių fronte. Nervingas autobuso vairuotojas įkalina iš Geteburgo į Stokholmą keliaujančius keleivius, žinoma aktorė neprisipažįsta dėl incidento tualete. Tokias tarpusavyje, regis, nesusijusias istorijas vienija nelogiškas personažų elgesys ir juodas humoras.

VIDEO: Kino Pavasaris: Involuntary (Atsitiktinumai)

Bus daugiau...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius