Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27

„Kino pavasaryje“ – „Oskarus“ laimėję ir jiems nominuoti filmai

Šiąnakt Los Andžele JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimuose buvo paskelbti geriausi 2016 m. kino kūrėjai. Lietuvos žiūrovas turės galimybę kai kuriuos „Oskarais“ įvertintus ir jiems nominuotus filmus išvysti kovo 23–balandžio 6 d. vyksiančiame „Kino pavasaryje“.
Kadras iš filmo „Moliūgėlio gyvenimas“
Kadras iš filmo „Moliūgėlio gyvenimas“ / Kadras iš filmo

Politiška ir dramatiškų posūkių turėjusi „Oskarų“ ceremonija neleis jos pamiršti dar ne vienus metus. Iš pradžių geriausiu filmu paskelbto filmo „Kalifornijos svajos“ („La La Land“) kūrybinei grupei labai greitai teko užleisti sceną „Mėnesienos“ („Moonlight“) kūrėjams, kai paaiškėjo, kad įsivėlė klaida ir buvo paskelbtas ne tas laimėtojas.

Puikiai įvertintą „Mėnesieną“ žiūrovai išvys jau šių metų „Kino pavasaryje“. Be to, kad drama „Mėnesiena“ paskelbta geriausiu filmu, ji gavo ir geriausio adaptuoto scenarijaus apdovanojimą, o Mahershala Alis pripažintas geriausiu antro plano aktoriumi. Šis stiprus ir jautrus filmas pasakoja apie tylų juodaodį vaikiną Charoną, kuris gyvena su narkomane motina ir kenčia bendraamžių patyčias. Režisierius Barry Jenkinsas „Mėnesieną“ suskirstė į tris Charono gyvenimo etapus: vaikystę, paauglystę ir brandos metus. Juos visus nepriekaištingai perteikė trys skirtingi aktoriai.

„Kino pavasaryje“ taip pat bus galima pamatyti geriausiu trumpametražiu vaidybiniu filmu pripažintą „Chorą“ („Sing“, rež. Kristóf Deák). Vengrų dramos centre – mokinių choras, kurio mokytoja leidžia dainuoti tik išrinktiesiems, o likusieji privalo tik žiopčioti. Tačiau vaikai parengia keistas mokymo priemones taikančiai pedagogei maišto planą.

2017-ųjų „Kino pavasaryje“ bus parodyti ne tik „Oskarus“ laimėję, bet ir jiems nominuoti filmai. Net keturiose kategorijose, tarp jų ir Geriausio filmo, nominuota drama „Bet kokia kaina“ („Hell or High Water“, rež. David Mackenzie) įtaigiai perteikia banką apvogusių brolių finansines machinacijas. Šokiruojančio, geriausiu Prancūzijos metų filmu kritikų pripažinto „Kino pavasario“ atidarymo filmo „Ji“ („Elle“, rež. Paul Verhoeven) pagrindinė aktorė Isabelle Huppert buvo nominuota geriausios aktorės kategorijoje, o animacinis filmas „Moliūgėlio gyvenimas“ („My Life as a Zucchini“, rež. Claude Barras) geriausio animacinio filmo kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius