Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02

Operatorius Vladas Naudžius apie filmą „Žuvis ir katė“: „toks ir turi būti kinas“

Vladas Naudžius – operatorius, kurio profesinis meistriškumas įvertintas ne tik „Sidabrine gerve“, bet ir kitais apdovanojimais. Jo pavardė puikiai žinoma garsiausiuose kino festivaliuose, o vizualiąją filmų pusę jam patiki ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių režisieriai. Pastarąjį dešimtmetį Vladas Naudžius sėkmingai derina darbą mūsų šalyje ir Olandijoje.Puikią tarptautinę karjerą padariusiam operatoriui festivalis „Kino pavasaris“ patikėjo įvertinti išskirtinį iraniečių režisieriaus Shahramo Mokri filmą „Žuvis ir katė“.
Operatorius Vladas Naudžius
Operatorius Vladas Naudžius

Vienu kadru 2 val. 14 min. nufilmuotas kūrinys pasakoja tikrais faktais paremtą istoriją apie 3 gardžiu maistu garsėjusio restorano šefus, kurie užsiiminėjo kanibalizmu. Į Kaspijos jūros regioną, kur ir stovi minėta maitinimo įstaiga, atvyksta grupelė studentų. Užuodę šviežieną, vietiniai išsiruošia į medžioklę…

Filmą galite pamatyti balandžio 2 d. 20:45 val. kino teatre „Pasaka“.

Vlado Naudžiaus komentaras:

Iraniečių filmas „Žuvis ir katė“  išties unikalus. Savo stilistika jis primena kažką tarp armėnų režisieriaus Sergejaus Paradžanovo ir vokiečių režisieriaus Tomo Tykwerio filmo „Bėk, Lola, bėk“. Ypatingai įstrigo pagrindinių aktorių – Babako Karimi, Saeido Ebrahimifaro – vaidyba  ir fantastiška filmo pabaiga.

Nors šioje juostoje visiškai nėra kraujo, vis tiek baisu žiūrėti. Kraupumo priduoda ir atmosfera – miškas, ežeras, stovyklavietė – aplink taip nejauku, kad norėtųsi kuo greičiau iš ten nešdintis.

Juosta nufilmuota vienu kameros įjungimu. Kamera puikiai dirba: vienu metu ji – objektyvi, kitu – subjektyvi. Ir tai tiesiog užburia.

Filmui specifikos suteikia ir vaizduojamas santykis tarp veikėjų. Vyrai ir moterys vienas kito neliečia, nėra jokios erotikos. Kitos šalies filme, pavyzdžiui, prancūzų aktoriai būtų pasibučiavę daugybę kartu. O tokie musulmoninės šalies žmonių santykiai priduoda filmui dar daugiau paslaptingumo.

Stumiamoji jo jėga – netikėtumas. Negali atspėti, kas bus toliau. Labai geri veikėjų tekstai. Jie abstraktūs, kas vėlgi prisideda prie minėto netikėtumo.Nors šioje juostoje visiškai nėra kraujo, vis tiek baisu žiūrėti. Kraupumo priduoda ir atmosfera – miškas, ežeras, stovyklavietė – aplink taip nejauku, kad norėtųsi kuo greičiau iš ten nešdintis, tačiau studentai čia ruošiasi praleisti keletą dienų.

„Žuvis ir katė“ išlieka galvoje. Toks ir turi būti geras kinas. 

VIDEO: Filmo „Žuvis ir katė“ anonsas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius