-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 10

„Parklando ligoninė“ – istorinė drama apie prezidento J. F. Kenedy nužudymą

Johnas Fitzgeraldas Kennedy – 35-asis JAV Prezidentas, ėjęs šias pareigas nuo 1961 m. iki tol, kol 1963 m. lapkričio 22 d. Dalase buvo nušautas. Šis visą pasaulį sukrėtęs nužudymas iki šiol apipintas neatskleistų paslapčių ir įvairių sąmokslo teorijų. Remiantis Vincento Bugliosi knyga apie šiuos įvykius buvo sukurta Tomo Hankso prodiusuota istorinė drama „Parklando ligoninė“.
Filmo „Parklando ligoninė“ kadras
Filmo „Parklando ligoninė“ kadras


Filmo scenarijaus autorius ir režisierius Peteris Landesmanas sutelkia dėmesį į kelis šioje tragedijoje svarbius asmenis ir per jų portretus pasakoja pasirinktą istoriją. Jaunas Parklando ligoninės chirurgas Jimas Carrico (Zacas Efronas) ir jo kolegos, slaptųjų tarnybų Dalaso biuro vadovas Forrestas Sorrelsas (Billy Bobas Thorntonas) ir FTB agentas Jamesas Hosty (Ronas Livingstonas), įtariamojo Lee Harvey Oswaldo nekaltumu abejojantis jo brolis Roberto (Jamesas Badge‘as Dale‘as) ir sūnų ginanti motina Marguerite (Jacki Weaver), Prezidento nužudymą nufilmavęs Abrahamas Zapruderis (Paulas Giamatti) – visi šie žmonės iš tikro buvo vienaip ar kitaip susiję su J. F. Kennedy žmogžudystės byla.

Filmo „Parklando ligoninė“ kadras
Filmo „Parklando ligoninė“ kadras

Filmo veiksmas telpa į keturias 1963-ųjų lapkričio dienas. Per jas įvyksta dvi žmogžudystės – Prezidento ir tariamo jo žudiko. P. Landesmanas žiūrovui pateikia savąją įvykių interpretaciją – kaip elgiasi vyro netekusi pirmoji šalies ponia, įtariamojo žudiko šeima, saugumo tarnybos, itin svarbaus ir galingo žmogaus gyvybę savo rankose laikę medikai, pagaliau savo didvyrio netekę eiliniai piliečiai.

Filme vaidina vyriausiasis Tomo Hankso sūnus Colinas Hanksas, pažįstamas iš tokių TV serialų kaip „Deksteris“ ar „Reklamos vilkai“. Tarp daugybės juostoje įamžintų aktorių galima išvysti ir legendinį Freddy Kruegerį filme „Košmaras Guobų gatvėje“ suvaidinusį Jackie'ą Earle'ą Haley.

Filmo „Parklando ligoninė“ kadras
Filmo „Parklando ligoninė“ kadras


 
Filmas „Parklando ligoninė“ bus rodomas kovo 20—balandžio 3 d. vyksiančiame festivalyje „Kino pavasaris“.
 

VIDEO: Filmo „Parklando ligoninė“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius