-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 28

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai penktadieniui, kovo 28 d.

Šio penktadienio, kovo 28 d., „Kino pavasario“ filmai pasakoja apie žmonijos ligas, neišvengiamą likimą, siaubingą praeitį ir kantrią viltį, tikėjimą šviesiąja žmogaus prigimties puse. Tai filmai mėgstantiems neišgalvotus siužetus.
Filmo „Reidas 2“ kadras
Filmo „Reidas 2“ kadras

Parklando ligoninė (Parkland), JAV, 2013, rež. Peter Landesman

16:45 Forum Cinemas Vingis 4 salė 

Dalasas. 1963 m. lapkričio 22 d. 12 val. 38 min. Parklando ligoninės chirurgai vis dar bando gaivinti mirtinai sužeistą JAV Prezidentą Johną Fitzgeraldą Kennedy. Lygiai po dviejų parų tam pačiam gydytojų kolektyvui teks gelbėti sužeistą tariamą šaulį Lee Harvey Oswaldą. 

Tomo Hankso prodiusuotoje dramoje žurnalistas ir debiutuojantis režisierius Peteris Landesmanas fiksuoja akimirkas iki fatališkų šūvių ir po jų. Jį domina su žmogžudyste vienaip ar kitaip susiję žmonės: Parklando ligoninės chirurgas Jimas Carrico (Zacas Efronas) ir jo kolegos, slaptųjų tarnybų Dalaso biuro vadovas Forrestas Sorrelsas (Billy Bobas Thorntonas) ir FTB agentas Jamesas Hosty (Ronas Livingstonas), Oswaldo nekaltumu abejojantis brolis Roberto (Jamesas Badge‘as Dale‘as) ir sūnų ginanti motina Marguerite (Jacki Weaver), Prezidento nužudymą nufilmavęs Abrahamas Zapruderis (Paulas Giamatti).

VIDEO: Filmo „Parklando ligoninė“ anonsas:

Orkestras „Labas?!“ (Hello?! Orchestra), Pietų Korėja, rež.Lee Cheol-ha

17:30 Forum Cinemas Vingis 5 salė 

Tai filmas apie viltį, kurią puoselėja nelaimingi vaikai. Pasaulinio garso korėjiečių kilmės altisto Richardo Yongjae O‘Neilo motina – neįgali, o jis buvo užaugintas JAV. Muzikantas grįžta į Pietų Korėją, kad susitiktų su vaikais, kurie taip pat gimė daugiakultūrinėse šeimose Pietų Korėjoje, bei nusprendžia su jais susidraugauti per muziką. Jis tiki, kad ši meno šaka padeda išlieti savo emocijas ir nuoskaudas, ypač šaly, kur vis dar gajus mitas, jog šeima privalo būti vienos rasės. Altistui daugiakultūrinėse šeimose gimę vaikai labai artimi, nes primena jį patį vaikystėje. Nors vaikai neatskleidžia savo nuoskaudų, jų išgyvenimai pajuntami per muziką. O‘Neilas juos moko groti ir jie susiburia į orkestrą „Labas?!“. Filme užfiksuotos ir labai jautrios akimirkos – momentas, kai mažieji muzikantai išeina į viešumą. Tad jų nerimas, įtampa ir sutrikimas sugraudins ne vieno širdį.

VIDEO: Filmo „Orkestras „Labas?!“ anonsas

Tiems, kurie nepasakoja istorijų (Za one koji ne mogu da govore / For Those Who Can Tell No Tales), Bosnija ir Hercegovina, Kataras, Vokietija, 2013, rež. Jasmila Zbanič 

19:30 Forum Cinemas Vingis 5 salė 

Bosnių režisierė Jasmila Zbanič (Berlyno kino festivalyje apdovanota „Auksiniu lokiu“ už debiutinę dramą „Grbavica“) grįžta prie skaudžios ir tragiškos Balkanų karo temos. Australijos aktorė ir šokėja Kym (performansų atlikėja Kym Vercoe vaidina pati save) nutaria praleisti atostogas žiemiškoje Bosnijoje ir Hercegovinoje. Susiplanavusi kelionės maršrutą pagal patyrusio gido rekomendacijas ji būtinai nori užsukti į mažą Višegrado miestelį, kuris ribojasi su Serbija. Smalsi moteris pasinaudoja patarimu pernakvoti „romantiškame“ viešbutyje „Vilina Vlas“, tačiau naktį ją kamuoja nemiga. Pamažu Kym išsiaiškina Višegrado šiurpius įvykius ir viešbutyje vykdytas siaubingas egzekucijas. Ji jau nebegali būti tiesiog paprasta turistė. 
Dėl filmo „Grbavica“ turinio ir viešai reiškiamos kritinės nuomonės režisierė Jasmila Zbanič yra paskelbta persona-non-grata Višegrade ir miestelio apylinkėse. Jai teko organizuoti nelegalų filmavimą, apsimetinėjant, kad kūrybinė grupė kuria reklaminį klipą.

VIDEO: Filmo „Tiems, kurie nepasakoja istorijų“ anonsas

Mandela: ilgas kelias į laisvę (Mandela: Long Walk to Freedom), Jungtinė Karalystė, Pietų Afrika, 2013, rež. Justin Chadwick

 21:15 Forum Cinemas Vingis 3 salė 

Juosta – tai Nelsono Mandelos autobiografinės knygos „Ilgas kelias į laisvę“ adaptacija. Filmo pradžioje paauglys Mandela ruošiasi dalyvauti gimtojo kaimo ritualinėse apeigose ir jau tuomet atsiskleidžia jo tvirta asmenybė. Penktajame dešimtmetyje jau advokatas Mandela (už šį vaidmenį britų aktorius Idrisas Elba buvo nominuotas „Auksinio gaublio“ premijai) džiaugiasi geru gyvenimu Johanesburge, tačiau nenumaldomas pyktis dėl šalyje vykdomos rasinės segregacijos politikos įkvepia jį pasipriešinimui. Išsikovojęs įtakingą galią Afrikos nacionaliniame kongrese Mandela aršiai kovoja su apartheidu, tačiau nuteisiamas kalėti iki gyvos galvos. Dvidešimt septyneriems metams atskirtas nuo pasaulio Mandela nepraranda ryžto. Jis tiki, kad vieną dieną taps šalies lyderiu ir pakeis tautos mąstymą, kuris įkvėps visą pasaulį.

VIDEO: „Mandela: ilgas kelias į laisvę“

Reidas 2 (The Raid 2: Berandal / The Raid 2), Indonezija, 2014, rež. Gareth Evans

22:30 Forum Cinemas Vingis 9 salė 

Pareigūnas Rama spaudžiamas prisijungti prie antikorupcinių policijos pajėgų, kad apsaugotų savo žmoną ir vaiką. Jo misija – infiltruotis į naujo mafijos boso Banguno aplinką, tad jis pasodinamas į kalėjimą, kad susibičiuliautų su šio sūnumi Uko. Rama turi gauti informacijos apie korupciją Džakartos policijos nuovadoje. Tačiau pareigūnas nori įvykdyti ir savo asmeninį keršto planą, kuris gali sunaikinti ir jį, ir aplinkinius žmones.

2014 m. Sandanso kino festivalio sensacija, nusipelniusi ne tik ažiotažinio žiūrovų palaikymo, bet svarbiausiems leidiniams rašančių kino kritikų pritarimo. Publikos simpatijų prizu Toronto kino festivalyje ir daugelyje kitų žanrinio kino renginių apdovanoto 2011 m. kultinio veiksmo trilerio „Reidas“ tęsinys. Griežčiausiai cenzūruotas ir bekompromisinis gangsterinis veiksmo trileris, kurį stebint nesinorės miegoti. Dinamiškas ritmas, sudėtingos choreografijos dvikovos, įnirtingi susišaudymai, kvapą gniaužiančios gaudynės, masinės kautynės. Indonezija perspjauna visą Holivudą su ženkliai kuklesniu biudžetu. Tik stiprių nervų drąsiems žiūrovams!

VIDEO: Filmo „Reidas 2“ anonsas

 

Bilietai į visus dienos filmus kainuoja 10 lt, įsigyjant juos kasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius