Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 09

Unikali grupės „The Doors“ dokumentika „Kino pavasaryje“ bus parodyta tik vieną kartą

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ vienam vakarui kraustosi į urbanistines Naujamiesčio prieigas. Kovo 26 d. menų fabrike LOFTAS vyks specialus vakaras, visas dedikuotas kinui ir muzikai. Čia vienintelį kartą viešai bus parodytas dokumentinis filmas „The Doors – When you’re strange“, lydimas NO DJ’s projekto “A Tribute to Jim Morrison (The Doors)“ gyvai.
Grupė „The Doors“
Grupė „The Doors“.

Dramatiškos dokumentinės juostos, daugiausia dėmesio skyrusios „The Doors“ lyderio Jim Morrison  muzikinio ir privataus gyvenimo akimirkų fiksavimui, traukos taškas – ypač reti ir niekur nepublikuoti kadrai iš grupės repeticijų, turų, paties Jim’o bemiegių naktų, aistros poezijai ir alkoholiui – nuo pat grupės susiformavimo 1965-aisiais iki jo mirties.

Jokių šių dienų scenų ar „kalbančių galvų“ – vien unikali muzikinė dokumentika grynąja savo forma apie neeilinę asmenybę ir muzikos bei ištisos kultūros formavimąsi aplink ją. Niekas nežino, kaip ir iš kur režisierius gavo tiek iki šiol niekam nematytos autentiškos medžiagos – ir tai smalsumą žadina dar labiau. Šis filmas viso festivalio metu bus parodytas vienintelį kartą.

Filmo režisierius amerikietis Tom DiCillo sinefilams gerai pažįstamas iš anstyvųjų savo kaip kinematografo darbų kartu su režisieriumi Jimu Jarmushu tokiuose filmuose kaip „Kava ir cigaretės“ ar „Keisčiau nei rojuje“. Režisieriaus karjerą pradėjo pilno metražo filmu „Johhny Suede“ ir tęsė darbą filmuose „The Real Blonde“, „Living in Oblivion“, „Law&Order“ TV sezonuose.

Dokumentinė juosta susilaukė didžiulio ažiotažo „Sundance”, San Sebastiano ir Berlyno kino festivaliuose. Filmą įgarsina aktorius Johnny Depp’as – vienintelis asmuo jame iš pašalės.

Po šio filmo menų fabrike LOFTAS – specialus gyvas NO DJs pasirodymas, dedikuotas pačiam Jim Morrison. „A Tribute to Jim Morrison (The Doors)“ iki šiol buvo pristatytas vos vieną kartą prieš dvejus metus. „Grosime tiek to laikmečio kūrinius, tiek ir modernias jų versijas – norime paralelės tarp buvusios legendinės muzikos eros ir šiuolaikinio žvilgsnio į visą šią istoriją. Turime paruošę netikėtų mashup’ų – kartu su vokalistu Marku Palubenka tęsime ką tik matyto filmo atmosferą savo interpretacijomis“, – užsimena NO DJs narys Viktoras Diavara, pats prisipažįstantis esąs itin didelis „The Doors“ gerbėjas.

Ši kino ir muzikos sintezė – nebe pirmas toks projektas menų fabrike. Jaukesnė ir laisvesnė aplinka, galimybė nevaržomai migruoti seanso metu, įsitaisyti ant minkštų sėdmaišių, o po filmo atsistoti ir atsidurti tiesiai priešais gyvą pasirodymą, savo muzika tęsiantį filmo afmosferą – kino teatre tai būtų sunkiai įsivaizduojamas komfortas.

V.Diavara priduria: „norime tęsti šią kino ir muzikos sąjungą, o LOFTAS tokiems projektams – ideali nesuvaržyta, neiščiustyta vieta. Ankstesnių tokių projektų sėkmė akivaizdžiai byloja, kad kino filmas gali būti labai demokratiška laiko praleidimo forma. Be to, vaizdas ir garsas visada ėjo šalia, kai tik žmonės išmoko tai užfiksuoti. Dabar tereikia tuo mėgautis“.

Speciali „Kino pavasario“ muzikos ir kino naktis – kovo 26 d. 20 val. menų fabrike LOFTAS, Švitrigailos g. 29, Vilnius.

Bilietus platina TIKETA.

Daugiau informacijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius