Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 28

Klaipėda siekia tapti „Dviračių miestu 2015“

Klaipėdos miesto savivaldybė siekia, kad Klaipėda būtų paskelbta labiausiai dviračių transportą 2015 metais propagavusiu miestu – ketvirtadienį pateikta paraiška dalyvauti Susisiekimo ministerijos paskelbtame konkurse „Dviračių miestas 2015“ nominacijai gauti.
Patriotiškai papuošti dviračiai paruošti žygiui
Patriotiškai papuošti dviračiai paruošti žygiui / Vaido Mikaičio nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Dviratis

Dviračių infrastruktūros vystymas ir dviračių transporto populiarinimas yra viena iš prioritetinių Klaipėdos miesto savivaldybės sričių. „Siekiame, kad Klaipėda taptų draugiška judėjimui dviračiais. Mūsų tikslas, kad mieste judėti dviračiu taptų patogu ir saugu visiems – ir taip leidžiantiems laisvalaikį, ir važiuojantiems į darbą, ir šeimoms su vaikais. Todėl nuolat geriname dviračių infrastruktūrą,“ – sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.​

Pernai Klaipėdoje nutiesta beveik 10 km naujų dviračių takų –  7,22 km ilgio dviračių takas nuo Biržos tilto iki Klaipėdos g. tilto Danės upės slėnyje ir 2,3 km takų kitose miesto vietose. Savivaldybės lėšomis pastatyti ir įrengti 5 dviračių garažai, 46 dviračių stovai. Iš viso šiuo metu mieste yra ~300 stovų. Šiemet mieste pradės veikti dvi dviračių mainų sistemos.

Bendras dviračių takų ilgis Klaipėdos mieste šiandien sudaro 106,864 km. Dviračių takų santykinis ilgis, tenkantis vienam gyventojui 2014 metais buvo 0,676 m,  2015 metais – 0,693 m.

Klaipėdos miestas Dviračių miesto nominacija buvo įvertintas 2013 metais.

Susisiekimo ministerija, skatindama darnią miestų plėtrą ir rūpindamasi visuomenės sveikata, organizuoja konkursą suteikiant vienam iš miestų nominaciją „Dviračių miestas 2015“. „Dviračių miestu“ bus nominuotas labiausiai dviračių transportą 2015 m. propagavęs miestas. kuris ne tik plėtoja dviračių transporto infrastruktūrą, bet ir skatina gyventojus naudotis dviračiu susisiekimo tikslams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius