Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25

Klaipėdoje – animuotos neregėtų stebuklų Kalėdos

Šviesų festivalyje praėjusią žiemą atgimęs vienu uostamiesčio simboliu laikomas kaminkrėtys atkeliauja ir į kalėdinių renginių ciklą. Organizatoriai parengė unikalią šventinę programą „Klaipėdos stebukladariai“, ji visiškai kitokia nei iki šiol buvo įprasta klaipėdiečiams.
Pernai Klaipėdoje eglutė įžiebta po vaidinimo.
Pernai Klaipėdoje eglutė įžiebta po vaidinimo. / jurossvente.lt nuotr.

Kalėdų metu šimtus kartų aidi žodis „stebuklas“. Šios minties vedina viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ šiemet sumanė ir profesionalų padedama įgyvendino renginių ciklą, kurios pagrindinis akcentas tenka stebukladariams, turintiems ypatingą misiją.

„Kalbant apie kažkokius netikėtumus ir staigmenas, kurias kiekvienais metais stengiamės atrasti ir pasiūlyti klaipėdiečiams, šiemet jų bus išties nemažai. Lieka tradicinių elementų, bet daug kas ir keičiasi, – kalbėjo įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys. – Kalėdų eglutės įžiebimo renginys gruodžio 5-ąją bus ženkliai kitoks nei buvo įprasta pastaruosius ketverius metus, todėl kad pasirinkta mūsų forma yra visiškai kita. Tą vakarą persipins virtuali realybė su animacija, tikrovė taip pat įsiterps į visą šitą įdomų reginį, kuris vyks ant atsinaujinusio Klaipėdos dramos teatro fasado. Eglės įžiebimo šventei sugalvojome sukurti originalų pasakojimą, 3D projekciją ant teatro fasado.

Eglės įžiebimo šventei sugalvojome sukurti originalų pasakojimą, 3D projekciją ant teatro fasado, – atskleidė R.Žiubrys.

Labai džiaugiamės, kad šį projektą įgyvendinti padėjo profesionalų komanda, animacinius personažus kuria visiems puikiai žinomas Lietuvos animacijos patriarchasIlja Bereznickas, kuris prieš porą savaičių parsivežė įspūdingą prizą iš Norvegijos. Šitas žmogus sutiko maloniai nupiešti personažus ir dalyvauti animacijos kūrime.“

I.Bereznickas animacinio kino festivalyje auksiniu prizu apdovanotas už gyvenimo pasiekimus ir indėlį į Šiaurės ir Baltijos šalių animacijos vystymą.

Eiliuotą tekstą, kuris bus integruotas į 3D projekciją, sukūrė daugeliui žinoma klaipėdietė Nijolė Kepenienė. Animacinius sprendimus įgyvendinti padeda kompanija „Gluk medija“, kuri pirmą Lietuvoje kalėdinį animuotą filmuką buvo sukūrusi sostinei.

Kad pamatyti spėtų visi pageidaujantys, animuota istorija bus rodoma ne vieną kartą. Eglės įžiebimo šventėje ją bus galima išvysti du kartus – 17 ir 18 valandą. Istorija bus rodoma ir kalėdinį savaitgalį – gruodžio 25, 26 ir 27 dienomis nuo 17 iki 22 val. ji bus kartojama kas pusvalandį.

Po kalėdinės eglutės įžiebimo dangų turėtų nušviesti fejerverkas. Dar kartą miesto padangė nušvis Naujųjų metų naktį.

Kalėdinių renginių programa viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“ atsiėjo apie 62 tūkst. eurų. 

Istorija nugulė knygelėje

Su kalėdine stebuklų istorija mažieji klaipėdiečiai padedami tėvelių gali susipažinti jau dabar. Jau galima atsisiųsti spalvinimo knygelę, kurioje papasakota visa istorija, tiesa, visos paslaptys neišduotos.

jurossvente.lt nuotr./Animuota knygelė
jurossvente.lt nuotr./Animuota knygelė

„Iš tiesų visada labai smagu palikti svarbiausius akcentus, paslaptį iki eglutės įžiebimo, iki svarbiausio renginio, bet šįkart norime truputėlį anksčiau kalėdiniu stebuklu ir gražiąja kalėdine istorija „Klaipėdos stebukladariai“, kurią parašė Nijolė Kepenienė, pasidalinti. Iliustracijas nupiešė žmogus, mylintis Klaipėdą, gimęs sausio 1-ąją ir, kaip pats sako, yra neatsiejama švenčių dalis. Norime, kad mažieji susipažintų su pasaka, ją spalvintų, skaitytų. Intriga ta, kad kūrėjai pateikia tris pasakos pabaigas, vaikai galės skaityti, spręsti, tartis su tėveliais, galvoti, kaip kas bus, o tikroji pabaiga paaiškės eglutės įžiebimo vakarą“, – pasakojo įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų koordinatorė Živilė Putnienė.

Knygelę galite atsisiųsti čia. 

Išsiplėtė šventės teritorija

Šiemet organizatoriai sumanė išplėsti šventės teritoriją. Visiems buvo įprasta Teatro aikštėje matyti simbolinę kalėdinę mugę. Sumanytojai kviečia pasigrožėjus kalėdine egle nestovėti vietoje, o pasivaikščioti po senamiestį.

Šventų Jonų bažnyčios skverelyje bus įkurdintas intriguojantis objektas – šviečiantis kubas, ant kurio bus išpiešti vitražai Kalėdų tema. Kad nebūtų šalta ir nuobodu, miestiečiai ir svečiai kviečiami nukeliauti iki Rotušės, kur prie Žvejo paminklo įsikurs kalėdinė mugė ir kalėdinis miestelis. Vaikų lauks karuselė.

Pirmadieniais – ketvirtadieniais mugė veiks 16-20 val., penktadieniais – sekmadieniais 12-21 val. 

Kubas-prakartėlė

Be animuotos pasakos klaipėdiečiai kviečiami praplatinti savo maršrutą po senamiestį ir praeiti pro Jono bažnyčios skverelį, čia ir bus galima išvysti netradicinę prakartėlę, įkurdintą kube.

Prakartėlėje vitražinio tipo vaizdai bus tiek evangelikų, tiek katalikų, tiek ortodoksų, žodžiu, visos krikščioniškos konfesijos rasite po savo prakartėlę, – pasakojo G.Giedraitytė.

„Jos visi pasigenda ir be jos Kalėdos netenka simbolikos ir žavesio. Nesinorėjo prakartėlės padaryti tradicinės. Sprendimą padiktavo ir pats kalėdinės programos formatas. Norėjosi sukurti modernų sprendimą, kaip ir animuotą pasaką ant Dramos teatro, prakartėlę padaryti netipišką. Tai bus šviečiantis kubas.

Jonų bažnyčios idėja, jei kažkada ją įgyvendinsime, bus bendruomenių centras. Norėjosi, kad šita prakartėlė sutelktų visų konfesijų atstovus, prakartėlėje vitražinio tipo vaizdai bus tiek evangelikų, tiek katalikų, tiek ortodoksų, žodžiu, visos krikščioniškos konfesijos rasite po savo prakartėlę“, – kalbėjo kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Kubo idėją įgyvendina klaipėdietis monumentalistas Darius Vaičekauskas. Gruodžio 5 dieną, 16 val., prieš eglutės įžiebimą, vyks kubo atidengimas ir  Klaipėdos ansamblio „Brass Quintet“ kalėdinių giesmių koncertas.

Kviečia į bėgimą

Organizatorių nuotr./Kalėdinis bėgimas
Organizatorių nuotr./Kalėdinis bėgimas

Trečius metus prie kalėdinių renginių uostamiestyje prisideda Klaipėdos verslo kolegija, šiemet gruodžio 13-ąją organizuojanti labdaringą kalėdinį bėgimą „Padovanok senjorams Kalėdas“. Jo metu surinktos lėšos skiriamos „Maltos ordinui“.

Pirmais metais organizatoriai surinko tūkstantį litų, antrais – dvigubai daugiau, viliamasi, kad šiemet suma eurais dar labiau išaugs.

Anot kolegijos direktorės pavaduotojos studijoms Genovaitės Avižonienės, į bėgimą, tradiciškai, dalyviai kviečiami atkeliauti pasidabinę kalėdiniais akcentais – senelio barzda ar nykštuko kepurėle.

Pernai bėgime dalyvavo apie trys šimtai miestiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius