-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 07

Klaipėdoje pradedamas tvarkyti Sąjūdžio parkas

Pietinėje Klaipėdos pietinėje dalyje esančiame Sąjūdžio parke netrukus prasidės antrasis sutvarkymo etapas – aktyviosios zonos įrengimas. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir UAB „Hidrostatyba“ generalinis direktorius Ignas Daunys pasirašė Sąjūdžio parko reprezentacinės dalies ir prieigų sutvarkymo darbų su darbo projekto parengimu sutartį.
Sąjūdžio parkas Klaipėdos pietinėje miesto dalyje
Sąjūdžio parkas Klaipėdos pietinėje miesto dalyje / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Pagrindinis aktyviosios zonos akcentas – BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas, kuris užims apie 1000 kvadratinių metrų. Tikime, kad šią vietą laisvalaikiui praleisti pamėgs jaunieji klaipėdiečiai. Tai bus naujas, modernus parkas, kokio Lietuvoje kol kas nėra“, - sakė S. Budinas.

Greta jau dabar esančios infrastruktūros, Sąjūdžio parke bus įrengta nauja žaidimų aikštelė vaikams, gimnastikos aikštelė, šunų vedžiojimo aikštelė, drieksis nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, bus supiltas kalnelis, nuo kurio žiemos metu bus galima čiuožinėti, taip pat bus įrengtas amfiteatras, parkas bus apšviestas. Parke, buvusioje užpelkėjusioje vietoje, bus suformuotas vandens telkinys, per kurį drieksis du tilteliai. BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas bus stebimas vaizdo kameromis.

Sutartyje numatyta, kad darbai turi būti atlikti per 18 mėnesių, tačiau Savivaldybės administracija ir rangovai tikisi, kad projektą pavyks įgyvendinti greičiau.

„Džiaugiamės, kad sutartis pasirašoma metų pradžioje. Šaltuoju periodu galėsime suplanuoti projektą, o tada, kai leis orai, operatyviai startuoti. Mūsų lūkestis – iki ateinančio šaltojo periodo atlikti 80 procentų darbų“, - sako UAB „Hidrostatyba“ vadovas I. Daunys.

Sąjūdžio parko reprezentacinės dalies ir prieigų sutvarkymo darbų su darbo projekto parengimu sutarties vertė – beveik 1 milijonas eurų.

Praėjusiais metas didelis dėmesys buvo skirtas Sąjūdžio parko apželdinimui – parko teritorijoje buvo sodinami nauji medžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius