Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 09

Klaipėdoje prasideda kruizinės laivybos sezonas

Į Klaipėdos uostą pirmadienį įplaukia pirmasis kruizinis laivas šį sezoną. Šiemet Lietuvos uostamiestį aplankys 49 kruiziniai laineriai, o pirmoji vasaros diena bus itin karšta: tądien Klaipėdoje švartuosis trys didžiuliai laivai, atplukdysiantys 5 tūkstančius turistų.
Kruizinis laineris „Celebrity Eclipse“
Klaipėdoje pirmadienį prasideda kruizinės laivybos sezonas. / L.Sėlenienės nuotr.

Kruizinės laivybos sezoną Klaipėdoje pradeda „MSC Cruises“ linijų laivas „Opera“, atplukdysiantis apie 2200 turistų. Dauguma jų – italai, prancūzai, vokiečiai

Šiemet Klaipėdoje švartuosis 49 kruiziniai laineriai, net 31 jų – ilgesni nei 200 metrų ir plukdo po 1,5-3,5 tūkst. keleivių.

„Itin karšta mums, turizmo sektoriaus darbuotojams, bus birželio 1-oji. Tą dieną Klaipėdoje lankysis trys kruiziniai laivai. Ir visi jie – gana dideli. Planuojama, kad jie atplukdys apie 5 tūkst. keleivių. Dauguma jų pasirinko pažintines keliones po regioną. Tad mums prireiks apie 70 autobusų ir bent 70 vokiškai kalbančių gidų“, – teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Liepą gana dažnai uostamiestyje bus galima pamatyti po du prišvartuotus kruizinius lainerius.

Vienas kruizinis laivas Klaipėdos uoste liks per naktį.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro specialistai yra paskaičiavę, kad kruizinio laivo turistas išlipęs į krantą išleidžia apie 40-45 eurus.

Turizmo sezono pradžia Klaipėdoje paprastai siejama su pirmojo kruizinio laivo atvykimu. Praėjusiais metais, skaičiuojama atvyko beveik 9 proc. daugiau turistų. „Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą aplankė 110 tūkst. turistų. Skaičiuojama, kad tai yra apie 30 proc. visų turistų. Vadinasi miestą pernai aplankė apie 400 tūkst. turistų“, – teigė R.Savickienė.

Kruizinės laivybos sezonas Klaipėdoje bus baigtas spalio 5-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius