Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11

Klaipėdoje vėl ketinama keisti mokėjimo už darželius tvarką

Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistai parengė ir darbo grupei pristatė naują atlyginimo už vaiko išlaikymą Klaipėdos savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigose sprendimo projektą. Pristatyto projekto esmė – tėvai mokės tik už vaikų maitinimo paslaugą.
Darželis
Darželis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mokestis už maitinimą bus dvinaris ir susidės iš kintamosios ir pastoviosios dalies. Kintamoji dalis – atlyginimas už maisto produktus (75,90 proc. mokesčio), pastovioji dalis – atlyginimas už patiekalų gamybą (24,10 proc.). Atlyginimas už maitinimą tiesiogiai susijęs su  vaikų lankomumu.

Mokėti už produktus nereikės tuo laikotarpiu,  kai vaikas nelankys įstaigos.

Atlyginimas už patiekalų gamybą bus mokamas visais atvejais, nepriklausomai nuo pasirinkto dienos maitinimų skaičiaus, išskyrus: kai įstaiga nevykdys ugdymo proceso, atlyginimas už vaiko išlaikymą už tas dienas nebus mokamas. Trumpo buvimo (4 val.) grupes lankantys vaikai galės būti nemaitinami, tuomet atlyginimas už maitinimo paslaugą taip pat nebus mokamas.     

Anot Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, šiuo projektu yra siekiama paskatinti tėvus prisiimti atsakomybę už vaikų maitinimą bei lankomumą. Be jau minėtų pasiūlymų projekte numatyta galimybė tėvams pasirinkti maitinimo paslaugos teikėją bei įstaigos tarybai spręsti, kokioms reikmėms nukreipti nepanaudotas surinktas lėšas.

Darbo grupė projekto pasiūlymus aptarti rinksis vasario 15 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius