Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

Pilies džiazo festivalio svečiai užplūdo Klaipėdos viešbučius

Kitą savaitgalį per Klaipėdą nuvilnys Pilies džiazo festivalis. Pasiklausyti ryškiausių džiazo žvaigždžių suvažiuos daugybę svečių iš užsienio bei kitų Lietuvos miestų – jau dabar neberandama tuščių kambarių viešbučiuose.
Pilies džiazo festivalio akimirka
Pilies džiazo festivalio akimirka / T. Pikturnos nuotr.

Birželio 3-5 dienomis vyksiančio festivalio globėja tapo šiemet 25-ąjį jubiliejų švenčianti Klaipėdos uosto direkcija.

„Klaipėdos uosto direkcija įkurtą birželio 3-iąją. Mūsų darbe, kaip ir džiaze, yra daug improvizacijos. Kasdien atplaukia vis kitokie laivai. Jei prieš dešimtmetį uosto krova siekė 20 mln. tonų per metus, tai dabar ji siekia apie 38 mln. – tai didelis iššūkis visiems“, – kalbėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

Pasveikinti Klaipėdos uosto darbuotojų, o kartu apsilankyti ir Pilies džiazo festivalyje, suvažiuos daugybė delegacijų iš užsienio uostų: Olandijos, Vokietijos, Kazachstano, Kinijos bei kitų šalių. „Sunku ir išvardyti. Dalyvauti ketina ir ambasadų vadovai. Operatoriai, dirbantys Klaipėdos uoste, taip pat kviečia savo bičiulius“, – pasakojo A.Vaitkus. Jau iškilo problemų ieškant, kur apsistoti.

Svečiai jau neberado tuščių viešbučių Klaipėdoje, ieško greta esančioje Palangoje. „Dar viena rimta problema – Palangoje yra tik vienas viešbutis, turintis 5 žvaigždutes. Šiandien matome tokių viešbučių trūkumą“, – teigė uosto direkcijos vadovas.

Anot Klaipėdos Pilies džiazo festivalio vadovės Ingos Grubliauskienės, festivalyje grosiantiems muzikantams viešbučiai rezervuoti jau seniai. Didelių pageidavimų scenos žvaigždės neišreiškė. Dalis jų apsistos senamiestyje, kiti – kiek tolėliau.

Klaipėdos Pilies džiazo festivalį aplanko apie 30 tūkst. melomanų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius