-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 01

Tualeto už 5 eurus šeimininkas: „Kitą Jūros šventę mokesčio neatsisakysime!”

Daugybės komentarų sulaukusios kavinės, kurioje per Jūros šventę už apsilankymą tualete prašyta mokėti 5 eurus, šeimininkas ir kitąmet neketina atsisakyti tokio mokesčio. „Tualetas – 5 eurai ne baro lankytojams”, – tokį skelbimą ant Danės gatvėje veikiančio „Kaštono“ durų pirmąją Jūros šventės dieną išvydo praeiviai.
Šis skelbimas, pasirodęs viešojoje erdvėje, sukėlė gausybę diskusijų.
Šis skelbimas, pasirodęs viešojoje erdvėje, sukėlė gausybę diskusijų. / Facebook.com nuotr.

Nuotrauka su šiuo skelbimu netrukus atsirado viešojoje erdvėje. Vieni suskubo piktintis esą plėšikaujančiu šeimininku, kiti supratingai bandė jį pateisinti.

Praūžus šventei vienas baro savininkų Raimundas Baublys teigė, kad sulaukė didelio dėmesio. Atsirado ir tokių, kurie specialiai ieškojo baro, kuriame šitaip brangiai kainuoja apsilankymas tualete.

„Buvo ir tokių, kurie garsiai piktinosi, buvo tokių, kurie ramiai užsisakė kavos ir nuėjo į tualetą, atsirado ir tokių, kurie sveikino sumanymą. Tačiau nebuvo nė vieno, kuris būtų mokėjęs 5 eurus. Toks ir buvo mūsų tikslas. Jei būtų atsiradę mokančių, galbūt kitąmet pakeltume kainą“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, prieš kelerius metus darbuotojai įgijo karčios patirties, kai per šventę buvo gerokai nusiaubtas tualetas. Žmonės iš gatvės ėjo ir ėjo į tualetą būriais, o darbuotojai nespėjo valyti.

R.Baublys patikino, kad nesinorėjo samdyti dar vieno žmogaus tik išvietei valyti, tad nuspręsta bandyti šitaip sukontroliuoti srautą, o praeiviams tiesiog priminti, kad mieste veikia daugybė viešųjų tualetų.

„Buvo ir mamų, įbėgusių pas mus su mažais vaikais, ir nėščiųjų. Draugiškai leidome joms pasinaudoti tualete ir neėmėm mokesčio“, – pažymėjo vienas iš baro šeimininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius