Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Valinskas: Putino nostalgija Sovietų Sąjungai tapo realybe – Rusija jau ten!

Būtent mes, europiečiai, matydami agresoriaus niokojamą Ukrainą ir žudomus jos žmones, turime prisiimti didelę dalį kaltės. Saugiai ir taikiai norėjusi gyventi Europos Sąjunga (ES) taip veidmainiškai deklaravusi savo vertybes, galų gale sulaukė karo prie savo durų. Kiek pašaipų ir patyčių sulaukdavo Rytų Europos šalys – Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija – dėl neva be reikalo eskaluojamos antirusiškos isterijos ir nuolatinių gąsdinimų „rusai puola“. Juk tie vyresnieji ir labiau pasiturintys ES broliai viską geriau žinojo.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jie žinojo tik tiek, kad ne jie buvo pusę amžiaus sovietų okupuoti. Jie žinojo tik tiek, kad jų Vyriausybių neperrinks, jei pakils šilumos ir degalų kainos.

Tad ir elgėsi taip, kaip jiems apsimokėjo. Prancūzija po Krymo aneksijos patyliukais pardavinėjo Rusijai karinę įrangą. Kai tai iškilo į viešumą, dievagojosi, kad jokios tarptautinės sankcijos nebuvo pažeistos, nes po 2014 m. nebuvo pasirašyta jokių naujų kontraktų, o iki tol pasirašytos sutartys galėjo būti vykdomos. Tikros europietiškos vertybės – ukrainiečių gyvybės, už prancūzų kompanijų pelną. C‘est la vie.

Vokietija Angelos Merkel asmenyje ilgus metus čiulpė Rusijos dujų vamzdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius