Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškote darbo? Išbandykite save naujoje srityje.

Ieškote darbo? Ketinate keisi darbo vietą, o gal net kryptį? Tuomet vertėtų pasidairyti tokiuose sektoriuose, apie kuriuos galbūt niekada daug nesvarstėte ir tik pakraipydavote galvą išgirdę įmonių vardus. Ir nereikėtų atmesti nė vienos srities, nes bet kokioje verslo šakoje reikalingi įvairių sričių specialistai.
Duonos gaminiai
Ekologiški turgūs vis labiau populiarėja. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Ekonomika

Ieškantiems, kur galėtumėte save realizuoti, galima būtų rekomenduoti išbandyti galimybes šiose srityse:

Aplinkosauga

Dabar daugelis įmonių stengiasi  priimti ekologiškesnius sprendimus, taip idėjas siūlydami ir vartotojams. Taip pat vis daugiau žmonių suvokia ekologinės energijos galią – saulės ir atsinaujinančios energijos prietaisai, energiją taupančios konstrukcijos statybose ir kitos idėjos jau įsitvirtino Vakarų rinkose, ir dabar ateina mūsų eilė. Aplinkosaugos tema svarbi ne tik technologiniuose sprendimuose, – viešuosius ryšius, buhalteriją ar kitą sritį išmanantys darbuotojai bus reikalingi – tad kodėl darbo paieškos nepradėti čia?

Maisto sritis

Patyrę investuotojai kalba, jog šitaip augant žmonių skaičiui maisto sektorius per kelis dešimtmečius stipriai išaugs, reikalaus daug inovacijų ir strateginių sprendimų.  Lietuviška kompanija  „Viči“ yra puikus pavydzys sėkmingai išsivysčiusios maisto produktų įmonės, kuri užpildė rinką didelėje Europos dalyje.

Lietuviai nebijo dirbti su žeme – o tai pirmas žingsnis į maisto pramonę.  Ši industrija yra kupina didelių milžinų, besiveržiančių pirmyn (pvz. „Žemaitijos pienas“, „Pieno žvaigždės“) ir mažųjų gamintojų, kurie surado savo nišas. Ir visoms panašioms kompanijoms, kurių pirmutiniai tikslai yra augti ir plėsti rinką, naudingi iniciatyvūs įvairių sričių atstovai. Beje, puikus „žaliojo judėjimo“ ir  maisto pramonės pavyzdys yra Tymo turgus, vykstantis kas savaitę Vilniuje ir pritraukiantis naujus šeimos ūkių verslus, kepėjus ir, kas svarbiausia, pirkėjus – miestiečius, pasiilgusius ekologiško maisto.

Biotechnologijos

Turbūt pirmiausia kylanti mintis – koks šio sektoriaus dydis mūsų šalyje? Iš tiesų mūsų šalyje yra nemažai kompanijų („Fermentas“, „SICOR Biotech“), besiorientuojančių į eksportą ir užsienio verslą, ir jų veikla nėra itin dažnai aptariama spaudoje. Tačiau „Ernst & Young” įvertinus tarptautinį Lietuvos biotechnologijų sektoriaus lygį paaiškėjo, kad lietuviai pirmauja Rytų ir Vidurio Europos šalyse ir turi daug potencialio augti.

Ir jei nesate technologijų ar chemijos mokslų ekspertas, turėkite omenyje, kad visiems reikia gerų buhalterių, marketingo specialistų ar žmogiškųjų išteklių žinovų.

Globa ir sveikatos priežiūra

Statistiškai pirmojo ir antrojo pasaulio šalyse žmonių pragyvenimo vidurkis gan stipriai kyla ir daugėja žmonių, kuriems reikia atitinkamos priežiūros. Po kelių dešimčių metų ir lietuviai (bent jau tikėkimės) norės ir galės pasenti oriai – ieškos globos namų ar bent jau prižiūrėtojo/ globėjo.  Daugiau ar mažiau judame Vakarų pasaulio sampratos linkme, tad rūpintis savo senatve žmonės pradeda vis anksčiau.

Nekviečiam sprendimų priimti šiandien ir šokti į neišbandytą valtį iš karto. Tiesiog atsiradus progai panaršykite internetą ir nustebsite, kokia įvairovė ir kiekis tų „nepopuliarių“ verslų. Galbūt po kiek laiko, kai reikės priimti sprendimą dėl ateities, paieškosite netradicinių idėjų ir darbo galimybių  ir netikėtai suvoksite, į kokią sėkmingą verslo šaką įsisukote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius