-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgita Lapienytė: Turizmo departamentas žaidžia aklą vištą

15min.lt ketvirtadienį kreipėsi į Valstybinį turizmo departamentą dėl „Tez Tour“ veiklos Turkijoje. Tačiau gandų apie bendrovės problemas Turkijoje patikrinti nepavyko – VTD jokios informacijos sakė neturintis ir patarė komentaro kreiptis į „Tez Tour“. Įsivaizduokite, kad Lietuvos bankas apie „Snorą“ komentaro būtų nusiuntęs į „Snorą“. Dar viena VTD siūlė subraškėjo penktadienį – išlindo žinia apie „Fresh Travel“ bankrotą. Ši žinia VTD vėl buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus.
Jurgita Lapienytė
Jurgita Lapienytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jokios kelionės iš „Fresh Travel“ (prekės ženklas „Plius Travel“) ar kitos įmonės nesu įsigijusi, tačiau esu pikta. Ir tuojau paaiškinsiu, kodėl pyktelėti ant Turizmo departamento turėtumėte ir jūs. Jam po nosimi bankrutuoja jau nebe pirmas kelionių organizatorius ir pasitikėti VTD tampa vis sunkiau.

Daugiau nei prieš savaitę „Plius Travel“ klientai piktinosi bendrovės paslaugomis – nuvykę į Egiptą jie buvo priversti laukti viešbučio kambarių, nes jie klientams buvo neparuošti. Tuomet kreipėmės į VTD, prašydami komentaro tiek dėl šios situacijos, tiek apskritai dėl „Plius Travel“ veiklos. Jokių nerimo ženklų VTD prieš savaitę nematė ar bent jau neišsidavė matantis, nors bendrovė keliones jau išpardavinėjo pusvelčiui, – jeigu klientai perka paskutinės minutės kelionę, turėtų ir kelti mažesnius reikalavimus.

Praėjo savaitė. „Plius Travel“ prekės ženklą valdančios „FreshTravel“ direktorius Gediminas Kerys pranešė, kad nuo penktadienio ryto bendrovės veikla yra sustabdyta dėl apyvartinių lėšų stokos. Laba diena, gerbiamas Juozai Raguckai, kuris laikinai sėdite VTD vadovo poste. Jame, beje, neseniai sėdėjo Raimonda Balnienė, pražiopsojusi „Go Planet Travel“ bankrotą. 

Spalio 3 dieną baigėsi R.Balnienės kadencija. Tačiau iš VTD ji niekur nedingo. Nors man norėtųsi, kad ir ji, ir turbūt visi VTD darbuotojai kaip koks nepasisekęs Seimas būtų paleisti išsivaikščioti.

Birželio mėnesį užsakomųjų skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“ dėl 4 mln. Lt skolos nutraukė sutartį su kelionių organizatoriumi „Go Planet Travel“. Bendrovė bandė spardytis, ieškoti kito vežėjo. Tuo metu VTD reiškė susirūpinimą. To neužteko, kad „Go Planet Travel“ išgyventų. Bankroto specialisto Martyno Laivio šešėlio persekiojama įmonė žlugo, kurortuose strigo šimtai turistų. Žinia it lietus iš giedro dangaus.

Iš Turizmo departamento reikalauju atsakomybės už aplaidumą. Jo darbuotojai sugebėjo sukurti rinkoje tokią atmosferą, kuri turistams primena rusišką ruletę.

Jeigu atvejis būtų vienkartinis, galėtume kalbėti apie nevykusias įmones, bet man burnoti ant „Fresh Travel“ net nesinori – dirbo kaip mokėjo. Nebemoka, nebedirba. Bet iš Turizmo departamento reikalauju atsakomybės už aplaidumą. Jo darbuotojai sugebėjo sukurti rinkoje tokią atmosferą, kuri turistams primena rusišką ruletę. Ar išdrįsite dabar pirkti sau poilsinę kelionę kitam pavasariui? Ar nebijote užstrigti kur nors Turkijos oro uoste?

Ar pasitikite „Tez Tour“, turinčia problemų Rusijoje? Šią savaitę Rusijos „Aeroflot“ kaltino „Tez Tour“ didelėmis skolomis ir buvo kelioms dienoms sustabdžius priėjimą prie bilietų rezervavimo sistemos. Skaitytojai vienas po kito siuntė man nuorodas į Turkijos ir Rusijos žiniasklaidą apie neva Turkijoje užsidarantį „Tez Tour“ biurą, porą mėnesių nemokamus atlyginimus. 

Ir vėl kreipiausi į VTD. Ir ką? Informacijos apie tokius gandus neturi, sakė man J.Raguckas. Ir patarė: „Manytume, kad jūsų klausimą turėtų pakomentuoti bendrovės Rinkodaros vadovė...“ Nes su Lietuva galimai klausimas nesusijęs, mat.

Nesusijęs tai nesusijęs. Bet kaip dabar keliautojas gali tikėti vien tik „Tez Tour“ pasakymu, kad prieš juos taikomos juodosios technologijos? „Snoro“ savininkai irgi kalbėjo apie visokius šamanus. Bet Lietuvos bankas niekada manęs nepasiuntė prašyti komentaro paties „Snoro“.

O, kai pagalvoji, kelionių organizatoriai yra taip pat svarbūs kaip ir bankai. Tik banko bankroto atveju savo tūkstantį ar du atgausiu nesunkiai, ir tai mane gąsdina mažiau nei tikimybė be paso laukti malonės Turkijos viešbučio fojė, kaip kad laukė „Go Planet Travel“ klientai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius