Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstas Rimkus: O jei Sabonis būtų paskambinęs Kurtinaičiui?

Dainius Adomaitis 10:3 laimėjo balsų dvikovą prieš Rimą Kurtinaitį Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomajame komitete ir tapo mūsų šalies svarbiausios sporto komandos treneriu, galbūt net iki Tokijo olimpinių žaidynių.
Kęstas Rimkus
Kęstas Rimkus / 15min nuotr.

Kodėl buvo pasirinktas D.Adomaitis, savo paaiškinimus video įraše pateikė Arvydas Sabonis. Jis papasakojo, kad iš pradžių buvo siūloma pasilikti Jonui Kazlauskui. Šiam atsisakius, pasiūlymą gavo Šarūnas Jasikevičius. Šiam atsisakius – Dainius Adomaitis. Kai Klaipėdos „Neptūno“ treneris sutiko, šventas reikalas buvo atliktas.

„O su Rimu Kurtinaičiu nebuvo bendrauta?“ – vaizdo įraše buvo paklaustas A.Sabonis.

„Ne, su Rimu nebendravau, nes sutiko Dainius. Tai ką man paskambinus (R.Kurtinaičiui – red.) pasakyti?“ – kiek nuraudęs šyptelėjo A.Sabonis.

O jei LKF prezidentas vis dėlto būtų paskambinęs Italijoje dirbančiam R.Kurtinaičiui, kuris vadinamas vienu geriausių Lietuvos krepšinio trenerių? Pabandykime įsivaizduoti, kaip būtų galėjęs vykti dviejų buvusių bendražygių pokalbis.

– Alio.

Buon giorno, Rimai, čia Sabas skambina.

– Taip, Sabai, kas nutiko?

Žinai, Rimai, kaip čia tau pasakyti? Krepšinis – ne seksas, visiems gerai nebus.

– Žinau, žinau, pats tai esu sakęs. Ką čia filosofuoji, Sabai, kur lenki?

Mes trenerį rinktinei išrinkome.

– Puiku, bus smagu vėl drauge dirbti, Sabai. Galėsime dažniau po bokalą alaus išgerti arba dažniau neišgerti. Prisiminsime senus gerus laikus.

- Ne tave, Rimai, išrinkome. Adomaitį. Dainių.

– O taip kaip čia be manęs šaškes sustumdėte?

Na, žinai, kaip čia pasakyti... Vyrukų klausiau. Žinai, buvo sąrašas. Penki treneriai. Bandėme ir Kazlauską pabandyti, bet nesigavo. Šaras – taip pat.

– Tai norėjai, kad Jonas liktų?

Na taip, buvome įpratę per ketverius metus vienas prie kito. Ir rezultatai neblogi. Buvau jau beveik įkalbėjęs, pas Jakilaitį laidoje jau pasakė, kad niekur nesitraukia. Bet paskui pasakė: ačiū, ne. Tada klausiau vyrukų.

– Aš žaidėjų nuomonės niekada neklausiu, nors jie ir išmano krepšinį geriau nei plaukikas Mindaugas Špokas. Bet kodėl, žaidėjai pasirinko ne mane?

- Kad tu vis nori juos mokyti. Tai Valančiūnui liepi barzdą nusiskusti, tai juokiesi, kad šuniukus į stovyklą atsiveža. Chimkuose, kai nerėki, pečiu bandai pastumti. Kas būtų, jei pastumtum kokį Luką Lekavičių?

– Aš visada pasakau ir visada atsakau už savo žodžius. Gal mano žodžiai mažesnius žmones pagal savo pasiekimus ir žeidžia, bet čia grožio konkursas. Pažiūrėk į sirgalių balsavimus. Tai jeigu būtų tokie rinkimai, faktiškai būčiau šalies prezidentas.

Tai galėsi eiti po Dalios. Mums krepšinyje reikia jaunų, modernių, kurie feisbuku naudojasi ir būtų autoritetais. Dainiui gerai sekasi LKL, jis vadovavo studentų rinktinei – žino, kaip viskas veikia. Ir Jonui (Kazlauskui) patinka. Be to, Dainius nešneka, ko nereikia, žurnalistams.

– Bet kur demokratija? Mano kandidatūrą juk parėmė Gedvilas, Milašius, Gudelis.

– Tu ką, Rimai, gal laikraščių neskaitai? 2009-aisiais tas pats Gedvilas vadovavo paradui, kai išsirinko Kęstutį Kemzūrą, o ne tave. Dabar ten kyšo Balčiūno ir Vainausko ausys. Tu buvai jų tūzas. Tačiau visi koziriai buvo pas mus. Zuikių sukilimo Kaune nebus.

– Kortomis aš pats visus aploščiau. Bet gražuolių konkurse daugiau nedalyvausiu. Tu geriau man sakyk, ar jūs čia taip norite Kurtinaitį pamokyti? Tai jūs mane pamokykit – išsiųskit į Ameriką, gal aš prie kokios NBA komandos pasimokysiu.

– Bet tu suprask – tau būtų toli iš Italijos važinėti per „langus“, kai bus atrankinės. O Dainius – sėda į traukinuką ir jau vietoje, taip sakant. Be to, ir vasara jam sugadinta – į Izraelį teks važiuoti. O tu galėsi ramiai meškerioti vasarą, mėsytės su draugais išsikepti.

– Tai labai ačiū, Dziadai, kad rūpinies mano sveikata, bet kad nuo tokio rūpesčio net pasikeikt norisi. Džiaugiuosi, kad ir tau bus ramu, galėsi pasitreniruot su vyrais, vaiką pastumdyt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius