Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palmira Martinkienė: Kodėl Lietuva taip nemyli savo vaikų?

Įsivaizduokite situaciją: bičiulis jus pakvietė į savo jubiliejų prabangiame restorane. Jūs, žinoma, atnešėte jam dovaną ir gėlių.
Palmira Martinkienė
Palmira Martinkienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Gerų draugų apsupty vakaras praėjo smagiai, ragaujant išskirtinius valgius, užgeriant juos brangiais gėrimais, mėgaujantis puikia muzika ir šokiais.

Tačiau kai padavėjas atnešė sąskaitą, jubiliatas, gražiai nusišypsojęs, svečiams pranešė: o dabar, brangūs bičiuliai, susimokėkite už vaišes ir gėrimus.

Būtent taip Lietuva pasielgė su Donatu Montvydu, kuris šiemet garbingai atstovavo savo šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse Stokholme.

Donatas užėmė aukštą devintąją vietą ir jo pasirodymas buvo puikus. Kai kurie muzikos žinovai komentavo, kad ir pagal atlikimą, ir pagal skoningą vizualinį dainos apipavidalinimą Donato pasirodymas buvo vertas aukštesnės vietos.

Bet kalba ne apie tai. Kalba apie tai, kad, laimėjęs nacionalinę atranką į „Euroviziją“, Donatas už tai dar, pasirodo, privalėjo ir susimokėti. Tiesiogine to žodžio prasme – iš savo asmeninės kišenės.

Prieš konkursą viešojoje erdvėje buvo skelbta, kad pirminė pinigų suma siekė 50 tūkst. eurų, kuri, tikėtina, po to dar padidėjo.

Kalba apie tai, kad, laimėjęs nacionalinę atranką į „Euroviziją“, Donatas už tai dar, pasirodo, privalėjo ir susimokėti. Tiesiogine to žodžio prasme – iš savo asmeninės kišenės.

Tačiau liūdniausia ir, tiesą sakant, itin gėdinga yra tai, kad Donatas susimokėjo ne tik už galimybę atstovauti Lietuvai didžiausiame Europos pramoginiame renginyje, bet ir už tai, kad jis savo pasirodymu, savo elgesiu ir savo viešais pasisakymais garsino Lietuvos vardą.

Kad pats, kaip Lietuvos pilietis, kūrė teigiamą įvaizdį šalies, kuri jam tiesiogine to žodžio prasme atsuko nugarą, neskirdama ne tik būtino dėmesio, bet ir būtinos finansinės paramos.

Kai dažnai į keistas, Europai tolimas užsienio šalis vyksta mūsų politikai, o žurnalistai išdrįsta suabejoti tokių komandiruočių nauda, valdžios elitas vienu balsu mėgsta kartoti, kad tokiu būdu jie neva garsina Lietuvos vardą užsienyje bei prisideda prie jos teigiamo įvaizdžio kūrimo.

Tačiau kai tos šalies vardas vienu metu per vieną vakarą yra kuo puikiausiai išreklamuojamas iškart visoje Europoje bei keliolikoje kitų žemynų šalių, už reklamą ši šalis susimokėti kažkodėl nesiteikia.

Ir ne tik. Lietuva, kuriai šiuo konkrečiu atveju atstovauja Kultūros ministerija, ne tik kad tinkamai neparemia savo atstovo tokio masto renginyje, ji jam dar išdrįsta užkrauti ir didžiulę moralinę atsakomybę „nepadaryti gėdos“ savo šaliai.

Lietuvos Respublikos pilietis Donatas Montvydas, šis jaunas, gražus ir visomis prasmėmis labai pozityvus žmogus savo šaliai gėdos nepadarė.

Didžiulę gėdą ne tik asmeniškai Donatui, bet ir visiems šalies piliečiams padarė pati Lietuva, kuri, kaip kokia piktoji pamotė iš pasakų, kažkodėl labai nemyli savo vaikų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Donatas Montvydas 15min konferencijoje: apie aistras dėl salto, Lamma Montell ir kritikus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius