-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Raimundas Celencevičius: Svarbiausi klausimai, į kuriuos neatsakė Ramūnas Karbauskis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, karštai ir ilgai bandęs paaiškinti, kad jį ir jo pavaduotoją visur kur Gretą Kildišienę ištikęs skandalas nėra skandalas, nutilo. Matyt, suprato pats ar kas įtikino, kad kuo daugiau aiškinasi, tuo daugiau skeletų spintoje prigamina. Tad R.Karbauskis pasirinko stručio taktiką – laikys galvą smėlyje tol, kol visi užmirš ir jį, ir Gretą, ir „Range Rover“. Ir vėl viskas bus gerai.
Raimundas Celencevičius
Raimundas Celencevičius / 15min.lt nuotr.

Nebus gerai. Nes kai R.Karbauskis ryšis ištraukti galvą iš smėlio, gali paaiškėti, kad jo į Seimą atvesta marga kompanija, blogiausiu atveju, jau pabyrėjusi kas kur ar, geresniu atveju, prisiglaudusi po premjero Sauliaus Skvernelio sparnu.

Kai R.Karbauskis išsikrapštys smėlį iš akių, gali pamatyti, kad iš visagalio Napoleono jis per savaitę virto dar vienu Seimo gražuliu, į kurio kalbas nekreipia dėmesio nei svetimi, nei savi, kuriuo netiki niekas, net Greta.

Į R.Karbauskį nebeįmanoma rimtai žiūrėti, nes iki šiol kaip žodžio žmogus garsėjęs verslininkas ir politikas, patekęs į skandalą elgėsi kaip slidus ungurys: iš pradžių viską neigė, o faktų remiamas prie sienos pro sukąstus dantis košė atsakymus, kurie kėlė naujus klausimus.

Taip paprastai sėdėdamas prieš tardytoją elgiasi užkietėjęs recidyvistas: abu žino, kaip viskas įvyko, bet kaltinamasis pripažįsta tik tai, ką tardytojas sugeba įrodyti. Toks katės ir pelės žaidimas tęsiasi tol, kol priremtas įrodymų kaltinamasis prisipažįsta, tiesa, prieš tai pabandęs išsiderėti mažesnę bausmę dėl savanoriško nuoširdaus prisipažinimo.

R.Karbauskis nepalūžo ir neprisipažino. Paliko Lietuvą panašios būsenos: visi viską žino ir supranta, bet įrodymų tai nėra.

Įrodymų išties nėra, bet yra esminiai klausimai, į kuriuos atsakymų R.Karbauskis vengia kaip velnias kryžiaus. Nėra ko stebėtis, nes jei atsakytų, nebeliktų nei šeimos iliuzijos, nei reputacijos, nei politinės ateities.

VIDEO: Ramūnas Karbauskis apie santykius su Greta Kildišiene

Bet gal viskas ne taip dramatiška? Iš R.Karbauskio elgesio viešumoje akivaizdu, kad šis skandalas jį netikėtai labai įaudrino, tad gali būti, kad jis tiesiog neišgirdo šių klausimų. Nieko tokio, pakartosim.

Dabar vienas įtakingiausių Lietuvos politikų juk nebendrauja su žiniasklaida, tad turės laiko ramiai juos perskaityti ir gal net atsakyti?

1. Kaip Panevėžyje gyvenanti Gretos Kildišienės mama, visą gyvenimą dirbusi vaikų darželiuose, sužinojo, kad žemės ūkiu užsiimantis ir Kaune įsikūręs „Agrokoncernas“ nuomoja prabangius automobilius, nors tai nėra įprasta koncerno veikla ir apie ją niekur neskelbiama? Kas ją atvedė į koncerną pasirašyti sutarties?

2. Kas nurodė „Agrokoncernui“ išnuomoti automobilį su koncernu visiškai – nei darbo, nei bendro verslo, nei giminystės ryšiais – nesusijusiam asmeniui?

3. Kodėl „Agrokoncerno“ nupirktas naujas „Range Rover“ visureigis jau kitą dieną buvo išnuomotas G.Kildišienės, kuri juo važinėjo, motinai? Ar tai reiškia, kad G.Kildišienė jau iš anksto išsirinko šį automobilį ir jis jai buvo specialiai nupirktas?

4. Kodėl iki Seimo rinkimų už automobilio nuomą buvo mokama grynaisiais, o tik po Seimo rinkimų – bankiniais pavedimais? Kodėl R.Karbauskis viešai sakė netiesą, kad už automobilį buvo mokama tik bankiniais pavedimais?

VIDEO: G.Kildišienė apie studijas, anglų kalbą ir paslaptingą giminaitį

5. Po skandalo nuomos sutartis nutraukta, bet slepiama, kokiomis sąlygomis. Ar automobilis grąžintas „Agrokoncernui“? Ar G.Kildišienės motinos sumokėtos įmokos – 22000 eurų – jai grąžintos? O gal bent dalis grąžinta?

Kol nėra atsakymų į šiuos klausimus, negalima paneigti įtarimų, kad G.Kildišienei, prisidengdamas nuomos sutartimi, prabangų automobilį dovanojo jos politinis globėjas R.Karbauskis, kad jo pinigais (grynaisiais, beje) buvo mokama už automobilio nuomą, o į bankinius pavedimus tai pavirto tik po laimėtų Seimo rinkimų, kai susizgribta, kad gali kilti skandalas.

VIDEO: B.Matelis: R.Karbauskis šiuo metu yra „pakabintas“ vienos moters ir priverstas ją globoti

O jeigu R.Karbauskis vis dar pasiryžęs kartoti, kad G.Kildišienės motina pati kažkokiu mistiniu būdu surado „Agrokoncerną“, įkalbino jo vadovą nupirkti ir jai išnuomoti prabangų automobilį, tam, kad dukra nepilnus metus prabangiai pasivažinėtų, paaukojo savo gyvenimo santaupas ir net prieš 15 metų gautą kompensaciją už žuvusį sūnų (šį lėšų šaltinį rimtai nurodė „valstiečių“ komunikacijos strategai), tuomet jam reikėtų nueiti į bažnyčią ir melsti atleidimo.

Nes iki pažinties su R.Karbauskiu sunkiai gyvenusi G.Kildišienė ir jos motina dabar prarado 22000 eurų, o pati Greta – dar ir darbą bei reputaciją. Negi tokia yra meilės, kurios, pasak R.Karbauskio, nebuvo ir nėra, kaina? O gal tai paties R.Karbauskio baimės kaina?

TAIP PAT SKAITYKITE: Komunikacijos ekspertas apie R.Karbauskį: matėme kenčiantį žmogų, kuris ieškojo būdų išsisukti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius