-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rimvydas Valatka: Kaip suprasti didžiąsias politines moteris ir kiek mažesnius politinius vyrus?

Paskutinė savaitė prieš adventą, kaip, matyt, ir dera Marijos žemėje, kurioje net pagonių kriviai krivaičiai nebeišsitenka ąžuolų giraitėse, o reikalauja krikščioniško mūro šventyklų, liks įsimintina metalo žvangesiu, ginklų žvanginimu ir kraujo keršto troškuliu. Vilniuje įvyko ne tik Holivudo trilerio lygio vilkiko avarija, kurioje fantastiškai sutraiškyti 24 automobiliai, bet ir Valstybės Gynimo Taryba, kurioje niekas nieko nesutraiškė, nes joje dar fantastiškiau išsiteko abi antagonistinės mūsų politinės moterys.
Rimvydas Valatka
Rimvydas Valatka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Kas liko jų šešėlyje atsidūrusiam vieninteliam politiniam vyrui? Tik tapti valstybės vampyru Nr.1. Ir premjerui tai pavyko!

Apstulbusiai televizijos reporterei premjeras ir visų Lietuvos socialistų, šią savaitę minėjusių savo grįžimo iš politinės nebūties 25-metį, lyderis išpoškino, kad jis norėtų sugrąžinti mirties bausmę.

Taip politinis vyras A.Butkevičius ne tik žiauriai pranoko katalikiškai prie vieno apvalaus stalo susėdusias D.Grybauskaitę su L.Graužiniene, bet ir tapo aukščiausiu valstybės, o kartu ir aukščiausiu ES politiniu vyru bei iškiliausiu Europos socialdemokratu, teigiančiu, kad būtų visai neblogai prieš šventas Kalėdas ar Velykas valstybės vardu nušauti į kaktą vieną kitą negerą tipelį.

A.Butkevičių su ponia Kūčių vakarą galima bus pamatyti Vilniaus arkikatedros klauptų pirmojoje eilėje. Kai kam, matyt, būtų visai įdomu, ar, eidamas katalikui privalomos nepolitinės išpažinties, premjeras išpažins savo mirtiną nuodėmę – geidulį paminti Dievo įsaką „nežudyk“?

Be jokios abejonės, tai politiškai šlykščiai nekorektiškas klausimas, kuris lietuviams ne tik neturėtų rūpėti, bet dargi ir kilti, nes Lietuvos valdžios keliai, kaip ir Dievo, – mums, būrams, iš principo turi likti nežinomi. 

Seimas vos per 3 minutes apsvarsto ir nubalsuoja už mokesčių įstatymo pataisą, numatančią mokesčių didinimą jau po mėnesio, nors pagal įstatymus tai leistina tik tada, jei toks įstatymas būtų pasiūlytas kartu su valstybės biudžeto įstatymu, o šiaip galima mokesčius didinti tik po pusmečio?

Ne jūsų reikalas, driskiai: kada norėsim, tada įvesim.

„Sodros“ fondo kitų metų biudžete – 575 mln. Lt skylė, o iš viso “Sodra” sėdi baloje nuo 2008-ųjų ir jau praskolinta metams į priekį. Kaip tada įmanoma grąžinti nurėžtas pensijas?

Klausimas tyruose. Ir jau ne pirmus metus.

Norite per referendumą sužinoti, ko nori tauta? Esate perversmininkas, Tamstele. Nes ne jūsų tai reikalas.

Lietuvoje vis dar pasitaiko tokių išsišokėlių, kurie svaičioja apie Konstitucijos nuostatų keitimą referendumu? Špygą taukuotą. Drebėkite, šveicarai – Lietuvoje tai netrukus taps antikonstitucine veikla. Norite per referendumą sužinoti, ko nori tauta? Esate perversmininkas, Tamstele. Nes ne jūsų tai reikalas.

Bet...Viską valdžia išaiškins! Kai jai patiks tai daryti – derėtų pridurti. Vis dažniau pasitaikančiais kartais valdžiai ką nors aiškinti tautai visai nebepatinka.

Antai kiekvienas patriotiškai auklėjamas vaikas Lietuvoje iki praėjusios savaitės žinojo, kodėl į Valstybės Gynimo Tarybos posėdį negalima kviesti Seimo pirmininkės L.Graužinienės. Visi nuo vaiko iki šimtamečio senelio kaip poterius išberdavo prezidentės žodžius, kad „Rusijos įrankiu esančios Darbo partijos pirmininkei negalima dalyvauti ten, kur svarstomi slapti su valstybės saugumu ir gynyba susiję reikalai“.

Kas tokio nutiko, kad Darbo partijos pirmininkė L.Graužinienė dabar jau galima?

Gal taip atsitiko todėl, kad Darbo partijos pirmininkė Ukmergės Šventųjų apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje pusdienį gulėjo kryžiumi, po ko atsižadėjo ją sugundžiusio ir savo valioje laikiusio velnio – Kėdainių kniaziaus? O gal L.Graužinienės nuteisinimas įvyko per energetikos angelą R.Masiulį, kuris stebuklingai tapo Darbo partijos ministru? Arba, neduok Dieve, taip liepė daryti Rusija (čia jau visai iš fantastikos srities, bet ko tik žmonės Lietuvoje neprisigalvoja), pagrasinusi, kad jei L.Graužinienei nebus leista dalyvauti superslaptame VGT posėdyje, Kremliaus mikimauzai pasienyje ims kankinti ne tik mūsų vežėjus?

Prezidentė ir prezidentės tarnyba nieko neaiškino. Ir Seimo pirmininkė nieko mums neaiškino. Karalius leido L.Graužinienei dalyvauti VGT posėdyje, tegyvuoja karalius!

Ką visą valandą slapta tarėsi VGT nariai?

Po 26 metų, kai Lietuva minės Nepriklausomybės atkūrimo 50-metį, šalyje – jei tik nieko nebus keičiama – gyvens tik 2 mln. žmonių, iš kurių dauguma tada jau bus pensininkai. Tai gal VGT svarstė Lietuvos nacionalinio saugumo problemą Nr.1 – demografiją?

Lygiai po 26 metų, kai Lietuva minės Nepriklausomybės atkūrimo 50-metį, šalyje – jei tik nieko nebus keičiama – gyvens tik 2 mln. žmonių, iš kurių dauguma tada jau bus pensininkai. Tai gal VGT svarstė Lietuvos nacionalinio saugumo problemą Nr.1 – demografiją? Bet dažniausiai mūsų politikai elgiasi taip, tarsi lietuvių netrukus būtų du milijardai.

O gal svarstė, kokius ginklus Lietuva tieks Ukrainai? Net rimti verslininkai po tokio prezidentės pareiškimo kraipė galvas: o ką mes galime patiekti Ukrainai, jei vienintelė mūsų karinė gamykla Giraitėje gamina tik šovinius, bet tokius brangius, kad ir mūsų pačių kariuomenė neįperka?

Į klausimą, ko susirinko VGT ir kodėl buvo reabilituota L.Graužinienė, negalėjo atsakyti net S.Daukanto aikštės kiemo dvariškiai – politologai su konservatorių partiniais bilietais kišenėje.

Žirafa aukštai, jai geriau matyt. Taip ir nutiko, kad ant lauko pliko šią savaitę tik vienas iškilus A.Butkevičius aukštai stovintis su vampyro iltimis liko.

Bet gal mes ir vėl ne taip supratom premjero mintį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius