Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stanislovas Kairys: Skambino iš Akademijos – smerkė valdžią

Jau daugybę kartų – kai tik įsijungiu radiją klausytis laidos apie padėtį Ukrainoje – neišvengiamai koks nors piktas dėdžius ar ryžtingai nusiteikusi tetulė, žiūrėk, jau ir skambina į eterį: ko jūs apie tą Ukrainą kasdien kalbat, geriau apie pensijas arba apie emigraciją paaiškintumėte, kada pensijos didės, o emigracija mažės, apie rusus tai išvis geriau patylėtumėt, ką mes maži prieš tokią galybę tra-ta-ta... valdžią Lietuvoj saujelė politikų užgrobė, vot!
Stanislovas Kairys
Stanislovas Kairys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokia, pavadinkime, viešoji nuomonė plūsta į Lietuvos klausytojų ausis kasdien.

Paprasčiausia būtų sakyti, kad čia Kremliaus agentūra vaisingai darbuojasi. Gal net ir nelabai smarkiai apsiriktum. Bet, jeigu jau taip, jeigu tartumeisi nors kiek išmanąs slaptųjų tarnybų darbo metodus, turėtum suprasti, kad kai svetimos valstybės agentūra gauna užduotį rezidavimo šalyje formuoti tolesniems ardomiesiems veiksmams palankią visuomenės nuomonę, tai agentai visada toje visuomenėje ieško tinkamiausių tam juodam darbui sluoksnių.

Kai kuriose šalyse pagrindiniu taikiniu pasirenkami verslininkai, kitose – atskiros politinės grupės. Tas pats Kremlius, pavyzdžiui, ilgai maustė ir tebemausto naivuolius Europos kairiuosius ir už juos dar kairesnius avantiūristus.

Kai kuriose šalyse pagrindiniu taikiniu pasirenkami verslininkai, kitose – atskiros politinės grupės. Tas pats Kremlius, pavyzdžiui, ilgai maustė ir tebemausto naivuolius Europos kairiuosius ir už juos dar kairesnius avantiūristus.

Tiesa, dabar, kai įvertino naują kylančią jėgą, vis aktyviau flirtuoja su tenykščiais (neatmestina – ir mūsiškiais) dešiniaisiais radikalais. O dar yra valstybių, kuriose verta „dirbti“ su prastuomene. Ir labai sėkmingai, kaip matome iš tragiško Rytų Ukrainos pavyzdžio.

Prastuomenė arba tamsuomenė mūsų kraštuose visur panaši. Ne kažin ką supranta, o nuosprendį savo valstybei skelbia drąsiai ir garsiai.

Per tą patį lietuvišką radiją dabar populiaru dejuoti, kad kitais metais pensijos mokės 230 eurų, tai kaip reiks už viską susimokėti! Malonūs klausytojai akivaizdžiai nesugeba perprasti, kad ir šildymas bus įvertintas eurais, taigi už sausį jau nebe 350, o 100 pinigų teks mokėti, o už porą pigesnio alaus užteks 1, nebereiks trijų kiam. Galvoja, kad tuos pačius 350 vien už šilimą! Tai iš kur reiks imti? Šalin Seimą! Duokit referendumą!

Jeigu nebūčiau sutikęs naujos santvarkos šalikelėje atsidūrusių šviesių žmonių, matančių daugiau savo varganos padėties priežasčių, nei tos dvi trys per radiją nuolat verksmingai-tūžmingai linksniuojamos,  gal ir sakyčiau, kad nevalia šaipytis iš vargo prispaustų žmonelių. Bet sutikau!  

O dar visai neseniai sutikau savo išvaizda susirūpinusį studentą, kuris man per tris minutes išaiškino, kad ir Rytų Ukrainos, o ir visi kiti pastarųjų 60 metų pasaulio kariniai konfliktai – Amerikos darbas. Nes vien Amerikai iš to nauda. Taškas. Su kuo tąsyk bendravau? Tikrai ne varguolis, krimtęs mokslų.

Yra Lietuvoje su kuo agentūroms dirbti ir be varguomenės.

Apie pastarąjį Izraelio ir Palestinos konfliktą pasiskaitau internete. Be komentarų dalies.  Radiją, jei tik ten užeina kalba apie tą košmarą, išjungiu kuo greičiau. Kol nespėjo paskambinti eilinis malonus klausytojas. Iš Tauragės, iš Švenčionėlių ar iš kokios Akademijos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius