Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Balžekas: Vilnius „užvežė“!

Šią savaitę darbo reikalais lankiausi Budapešte. Bet ne apie įspūdingą, nuostabia architektūra, skaniu maistu ir įžymiais SPA pasižyminčią Vengrijos sostinę papasakoti trokštu. Noriu pasakyti savo nuomonę apie Vilniaus taksi. Mielieji, viltis, kad Vilniuje gali būti normali taksi paslauga, gyva! Mūsų miesto mero pradėta įgyvendinti iniciatyva „Vilnius veža“, mano nuomone, veikia! Trumpai papasakosiu apie savo įspūdžius.
Tomas Balžekas
Tomas Balžekas

Paskambinęs „Vilnius veža“ telefonu 1450, mielai nustebau išgirdęs malonų balsą, kuris pasisveikino ir itin mandagiai ir profesionaliai paklausė, kur ir kada norėčiau vykti. Sužinojusi, kad į oro uostą, mergina palinkėjo gero skrydžio ir pasakė, kad automobilis bus po 7 minučių. Taip ir buvo, atvažiavo graži, nauja mašinėlė, jos vairuotojas iš karto iššoko paimti mano lagamino, kurį įkrovė į automobilį.

Apsirengęs firmine apranga, tvarkingas, švarus ir mandagus vairuotojas papasakojo, kaip sekasi darbas, kaip galima taksi išsikviesti ir internetu, kaip jie vienas kitam padeda su kitos pamainos vairuotojais ir pan. Juk tokios paslaugos mums visiems ir reikia. Švarios, mandagios, tvarkingos ir nemeluojančios.

Už kelionę iš Užupio į oro uostą skaitliukas prisuko 20 litų. Tai yra šiek tiek mažiau, nei mokėdavau važiuodamas su prakaito kvapą įgavusiais „Volkswagen Passat“ ar panašaus rango automobiliais. Jie, atrodo, jau vos laikosi ant kelio, jiems turbūt 26 metai. Kaip galima jais vežioti keleivius už pinigus? Apie tų senienų vairuotojus geriau daug nešnekėti, dažniausiai ten nerasite nei pagarbos keleiviui, nei automobiliui, su kuriuo dirbama. Viskas nušniaukšta, neprižiūrėta, smirdi ir dar veidai susiraukšlėję iš pykčio ar nevilties, kad ne užsienietis įsėdo. „Ruskoje radio“ plyšauja tiek, kiek leidžia gergždžianti magnetola. Jausmas neva jie man moka už kelionę, ne atvirkščiai.

Kodėl užsienietis už kelionę moka 100 Lt, kuri lietuviui kainuoja 30?

Kitas momentas – nekenčiu, kai taksistai apgaudinėja. Kiek buvo pas mane atvykę svečių iš užsienio, visi mokėjo nuo 100 iki 150 Lt, keliaudami iš oro uosto iki viešbučio, esančio Viniaus centre. Man ta kelionė visada kainuoja 30 Lt. Po velniais, ar jums ne gėda? Ar tik apgaudinėdami įsivaizduojate išgyvenimą ir savo būtį? Ar tokių vertybių mokote savo vaikus? Juk pinigus turime užsidirbti sąžiningai ir daug dirbdami, o ne meluodami žmonėms į akis. Darote didelę gėdą mūsų tėvynei ir rodote nepagarbą svečiui ir tuo pačiu savo profesijai. Emigruokite bent trumpam ir supraskite, kas yra darbas, kodėl žmonės svečiose šalyse uždirba daugiau. Jie tiesiog dirba, daug ir sunkiai.

Jokia valdžia nieko jiems neduoda. Kita vertus, nieko ir nereikia prašyti, ne valkatauti mes čia esame. Mes patys viską kuriame ir užsidirbame, svarbiausia, kad valdžia tam netrukdo. Prieš burnodami ant kitų pagalvokite, ar jūs esate sąžiningas, dirbate aktyviai visą laiką, kaip pažadėjęs savo darbo sutartyje (aišku, jeigu dirbate ne už vokelį, kaip kai kurie „žurnalistai“), ar mokate mokesčius, neperkate kontrabandinių cigarečių ir degalų. Nesusimąstote apie tai? Jei taip toliau nesusimąstysite, taip ir liksite burnojantys, pikti žmonės, kuriems nesiseka ir nesiseks, jeigu nepasikeisite. Linkiu, kad nebūtų per vėlu, kai tai suprasite.

Užvakar naktį, grįžęs iš Budapešto, vėl išsikviečiau „Vilnius veža“ taksi ir vėl, puikus įspūdis. Tikiuosi, ši įmonė augs ir klestės, tikiu, kad žmonės greitai ją atras ir „dušmanams“ šiame mieste neliks vietos. Ačiū visiems, kurie sukūrė šią paslaugą. Vairuotojams, merginoms prie telefono ir tiems, kurie išdrįsta daryti kitaip, pasipriešinti nusistovėjusioms taisyklėms ir daugumos nuomonei. Jūs darote mūsų aplinką geresne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius