Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Plečkaitis: Jei ne karinė JAV galia, Europa sulauktų Ukrainos likimo

Pietryčių Ukrainoje siaučia Rusijos diversantų vadovaujamos nusikalstamos rusų gaujos, anksčiau susijusios su Janukovyčiaus režimu. Šiandien jos yra palaikomos Kremliaus. Tokią informaciją ir komentarus pateikė ne koks Vakarų TV kanalas, o rusiška televizija „Dožd“, kuri rodo kitokią Rusiją ir kitokius, ne Putino išauklėtus ir jam paklusnius rusus. Tai, ko gero, vienintelė rusų TV, kuri rodo ne Kremliaus nuomonę. Žinoma, ją kol kas nedaug kas mato Rusijoje, bet Lietuvoje tokia galimybė jau yra.
Vytautas Plečkaitis
Vytautas Plečkaitis / BFL nuotr.

Kijevas šiandien, atrodo, neturi pakankamai įtakos ir valdžios nei iki pašaknų korumpuotai pietryčių regionų milicijai, nei rusų agentų prikimštai Ukrainos saugumo tarnybai. Todėl nepajėgia į savo rankas perimti teroristų ir banditų užimto 100 tūkst. gyventojų turinčio Slovjansko miesto.

Rusija nuosekliai siekia savo tikslo įrodyti Vakarams, kad naujoji Ukrainos valdžia nevaldo situacijos ir todėl šalies prezidento rinkimai negali įvykti, nes Ukrainos valdžia yra nepajėgi sunaikinti teroristus ir banditus.  Pastarieji tiek suįžūlėjo, kad paėmė į nelaisvę ESBO, kuriai priklauso ir pati Rusija, karinių stebėtojų grupę. Galima tik spėlioti, ar tokiam veiksmui nepritarė rusų žvalgybos?

Rusija nuosekliai siekia savo tikslo įrodyti Vakarams, kad naujoji Ukrainos valdžia nevaldo situacijos ir todėl šalies prezidento rinkimai negali įvykti, nes Ukrainos valdžia yra nepajėgi sunaikinti teroristus ir banditus.

Beveik tuo pat metu teroristai suėmė tris Ukrainos saugumo  pareigūnus, kuriuos žiauriai sumušė, užrišo jiems akis ir išrengė, o po to, matyt, siekdami pagąsdinti kitus ištikimus Ukrainai pareigūnus, parodė visiems čia esantiems TV kanalams.

Tipiškai banditiškas, nusikalstamas požiūris į žmones, atliekančius valstybinę pareigą.

Prieš tai, kaip įtaria Ukrainos valdžia, banditai, terorizuojantys miestą, žiauriai nužudė tarybos deputatą V.Rybaką, bandžiusį Rusijos vėliavą pakeisti Ukrainos vėliava  miestelyje netoli  Donecko. Visi šie nusikaltimai daromi prisidengus Rusijos vėliava ir nuolat prašant pagalbos iš Rusijos. Maskva ir jos pajungta žiniasklaida jokių prorusiškų banditų įvykdytų nusikaltimų pietryčių Ukrainoje nemato ir viskuo kaltina tik Kijevo valdžią.

Tarp Slovjansko teroristų pagrobtų ESBO karinės stebėtojų misijos narių yra net keturi vokiečiai. Misijos vadovas yra Bundesvero atsargos pulkininkas, dalyvavęs ne vienoje ESBO misijoje. Teroristų vadeiva privertė pulkininką dalyvauti spaudos konferencijoje, kurią stebėjo apie 60 žurnalistų.

Anot „Deutsche Welle“, jam buvo daromas spaudimas padaryti pareiškimą, kad įkaitai nėra skriaudžiami. Taip buvo pažemintas ne tik Vokietijos kariškis, bet ir ir visa ESBO, kuri jau seniai nevaidina svarbesnio vaidmens sprendžiant konfliktines situacijas Europoje.

Šiuo poelgiu Kremlius pažemino ir visą Vokietiją, pirmiausia jos užsienio reikalų ministrą W.Steinmeierį, kuris dažnai skelbė, kad su Rusija reikia tartis ir kalbėtis ir jokiu būdu nespausti Kremliaus į kampą.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijoje skubiai sudaryta grupė ESBO įkaitams išlaisvinti. Matyt, bus nuspręsta kreiptis pagalbos į Rusiją. Ko gero, bus pasitelktas ir buvęs Vokietijos kancleris G.Schroederis, dirbantis „Gazprom“ už milijoninę algą.

Kadangi Rusijoje veikia milijardus joje investavusi „Siemens“ ir kitos garsios Vokietijos firmos, V.Putinas gali parodyti „gerą“ valią, taip pabandydamas dar kartą suskaldyti vieningą ES ir JAV frontą prieš Rusiją.

Pagrobę ESBO misijos narius,  Rusijos diversantai ir teroristai bando įrodyti, kad vyksta kariniai veiksmai tarp Rytų ir Vakarų Ukrainos, o pagrobti stebėtojai bus iškeisti į Vakarų Ukrainoje kalinamus teroristų draugus.

Pagrobę ESBO misijos narius,  Rusijos diversantai ir teroristai bando įrodyti, kad vyksta kariniai veiksmai tarp Rytų ir Vakarų Ukrainos, o pagrobti stebėtojai bus iškeisti į Vakarų Ukrainoje kalinamus teroristų draugus.

Matyt, tokiais veiksmais taip pat siekiama parodyti, kad karą Ukrainos pietryčiuose laimi prorusiškos jėgos. Ir kad čia būtent jos yra šeimininkės, o ne Kijevo valdžia.

Būtent tokią žinią pasauliui perduoda ir Vakarų žurnalistai, nematantys pozityvių Ukrainos valdžios veiklos rezultatų šalies pietryčiuose.

Rusija, siekdama savo imperinių tikslų ir naudodama nacių šūkius, kad ji sieks „išgelbėti ir padaryti laimingais“ visus rusus, kad ir kur jie gyventų, verčia suklusti ne tik Ukrainą. Ir ne tik Moldovą, Estiją ar Latviją, kur rusai atsirado tik po Kremliaus įvykdytos šių šalių okupacijos.

Tai kelia pavojų ir ypač menkai ginkluotai Europos Sąjungai, kurioje taip pat gyvena nemažai rusų. Londono Sityje, kuriame saugomi Rusijos oligarchų ir korumpuotų jos pareigūnų milijardai,  rusų kalba girdima ne rečiau nei anglų ir arabų.

Neseniai Miunchene pažįstamas vokietis rodė rusų milijardierių valdomą prabangų pasažą, į kurį dažniausiai  užeina Rusijos turtuoliai. Šiame mieste vokiečiai jau nelabai mėgsta rusus ir nenori toleruoti jų arogancijos, bet neretame alaus bare yra jau pramokusių rusiškai padavėjų.

Brangiausiame Vokietijos mieste rusų tikrai netrūksta ir ne visi jie turtingi. Gal kada ir jie paprašys Kremliaus juos išlaisvinti iš bavarų „priespaudos“?

Brangiausiame Vokietijos mieste rusų tikrai netrūksta ir ne visi jie turtingi. Gal kada ir jie paprašys Kremliaus juos išlaisvinti iš bavarų „priespaudos“?

Neturint pakankamai karinės galios, derybos su rusais vokiečiams gali ir nepavykti. Kaip nepavyksta dabar ukrainiečiams.

Lygiaverčiai derėtis su rusais gali tik Amerika, nes už jos stovi didžiulė karinė galia, kurios Europa nustojo po Antrojo pasaulinio karo ir kurios gerovė nemaža dalimi priklauso nuo JAV karinės galios, sulaikančios potencialius agresorius.

Atėjo laikas ir didžiosioms ES šalims iš naujo apsvarstyti savo politinę ir ypač karinę strategiją, jei jos dar nori vaidinti kokį nors vaidmenį pasaulyje, o ne tik klūpėti prieš Rusiją, prašant su derėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius