-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 11-osios proga Vilniuje rengiamas mitingas ir tautinio jaunimo eitynės

Ketvirtadienį minint Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį, Vilniuje ant Tauro kalno masinį susibūrimą rengia Kęstučio Čilinsko vadovaujamas judėjimas su pareigūnų profsąjunga, o Lietuvių tautinis centras (LTC) planuoja eitynes.
Eisena Katedros aikštėje
Eisena Katedros aikštėje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pasak vieno iš mitingo iniciatorių - teisininko K.Čilinsko, vidurdienį ant Tauro kalno rengiamas mitingas bus reikšmingas Kovo 11-osios viešas minėjimas, organizuotas visuomenės, o ne valdžios.

„Tvirtinimai, kad tik valdžios politikai gali organizuoti valstybinių švenčių minėjimus, prieštarauja Konstitucijai ir Kovo 11-osios akto dvasiai. Kiek mūsų besusirinktų, šis minėjimas bus tautos žingsnis vaduojantis iš oligarchinio valdymo ir piliečių teisių suvaržymo“, – pranešime spaudai cituojamas K.Čilinskas.

Anot pranešimo, šiame minėjime kalbės žinomas dirigentas Saulius Sondeckis, akademikas Antanas Kudzys, kino ir teatro aktorius, Kovo 11-osios Akto signataras Regimantas Adomaitis, socialinių mokslų daktarė Aušra Maldeikienė, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir Sąjūdžio tarybos narys Alvydas Medalinskas, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, teisininkas Vytautas Bakas, Lietuvos kultūros kongreso tarybos pirmininkas filosofas Krescencijus Stoškus.

Susirinkusieji tylos minute ketina pagerbti žuvusiuosius už Lietuvą.

Ant Tauro kalno taip pat skambės S.Sondeckio diriguojamo orkestro muzika, gyvai koncertuos ansamblis „Dzūkijos aidas“.

Jungtinis demokratinis judėjimas su Nacionaliniu pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimu į savo akciją tikisi pritraukti iki 2000 žmonių.

Vilniaus savivaldybė leidimą eitynėms kovo 11-ąją yra išdavusi ir LTC.

Pasak leidimo šioms eitynėms prašiusio Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Kazimiero Uokos, jose turėtų dalyvauti iki 700 žmonių.

Planuojama žygiuoti Sąjūdžio atmintinomis vietomis – nuo paminklo Adomui Mickevičiui, per Sereikiškių parką iki Vilniaus koncertų ir sporto rūmų, kur vyko Sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas.

2008-aisiais tautinio jaunimo surengtos Kovo 11-osios eitynės sulaukė didžiulio žiniasklaidos, vėliau ir teisėsaugos institucijų dėmesio, kai jų metu dalyviai, be kita ko, nešė vėliavą su svastikomis ir kaukole, skandavo įvairius nacionalistinius, antisemitinius šūkius.

Lietuva ketvirtadienį švęs Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį.

1990 metų kovo 11-ąją Aukščiausioji Taryba - Atkuriamasis Seimas priėmė Lietuvos Nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriame rašoma, kad atstatomas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius